MJJ THE KING

Добре дошли във форума " Michael Jackson The King" !

Пожелаваме Ви приятни минути в нашето прекрасно място

изпълнено с любов и преклонение към

единственият и неповторимият

Майкъл Джаксън!

  CBS - 60 Minutes... December 25th, 2003

  Share
  avatar
  cappuchina
  BEN - потребител
  BEN - потребител

  Female Capricorn Брой мнения : 159
  Join date : 05.02.2010
  Age : 37

  CBS - 60 Minutes... December 25th, 2003

  Писане by cappuchina on Чет Фев 11, 2010 12:39 pm

  CBS - 60 Minutes... December 25th, 2003


  Ед Брадли: Какво ще кажете в отговор на обвиненията, повдигнати от областния прокурор на Санта Барбара, че сте блудствали с това момче?

  Майкъл: Това е пълна лъжа.Преди да нараня дете, бих си извил китките. Никога не бих наранил дете. Това е пълна лъжа. Бях потресен. Никога не бих направил нещо подобно.

  Ед: Това е дете, което сте познавал?
  Майкъл: Да.

  Ед: Как бихте описал връзката си с това момче?

  Майкъл: Помогнал съм на много, много, много деца, хиляди, деца, болни от рак, от левкемия. Той е един от многото.

  Ед: Значи, когато той дойде, какво стана? Вие какво направихте?

  Майкъл: Ще ви отговоря точно. Когато за пръв път видях Гавин, главата му беше напълно плешива, бяла като сняг вследстие на химиотерапията, беше много слаб, изглеждаше като болен от анорексия, без вежди и мигли. И беше толкова отпаднал, че трябваше да го нося на ръце от къщата до залата за игри, или да го водя в инвалдна количка, за да се опитам да му осигуря детство, живот. Защото се поувствах зле. Защотои аз никога не съм имал този шанс като дете. Знаете ли? И това си го знаех – беше си точно това. Не че бях болен, но нямах детство. Така че сърцето ми откликва на тези деца, чувствам болката им.

  Майкъл казва, че е опитал да подпомогне оздравителния процес като взел момчето със себе си на разходка из любимите си места в Невърленд.
  Майкъл: Той никога не се беше качвал на дърво. А в Невърленд имам любимо дърво, нарекъл съм го “Даряващото дърво”, защото обичам да пиша песни на него. Много песни съм написал там. Така че му казах: “Трябва да се качиш на дърво. Това е част от детството, Просто трябва да го направиш.”. И му помогнах да се качи. И когато той се качи горе, на върха на дървото, погледнахме надолу към клоните. И беше толкова красиво. Магия. И на него му хареса много. Да му се даде шанс да живее...Защото му бяха казали, че ще умре. Казали са му го. Казали са на родителите му да се подготвят за погребението му, ето колко лошо е било. И аз му помогнах с терапията. На много деца съм помогнал по този начин. Назначиха му и психотерапия.
  Ед: Какво минаваше през ума Ви, когато ви водеха към полицейския участък, с белезници, и после докато ви заснемаха, за да показват снимката ви по света?

  Майкъл: Те се опитаха да ме унизят, да отнемат гордостта ми. Но аз минах през цялата процедура с тях. И накрая исках публиката да знае, че съм добре, макар че ме болеше.

  Ед: Какво се случи, когато ви арествуваха? Какво направиха с Вас?

  Майкъл: Те трябваше просто да вземат отпечатъци, и да извършат стандартната процедура. Но се отнесоха с мен много грубо. Рамото ми е буквално измъкнато. Боли ме много. Боли през цялото време. Ето, виждате ли ръката ми? Само дотук мога да я протегна. Същото и с тази страна тук.
  Ед: Заради станалото в участъка ли е това?

  Майкъл: Да. Да. В участъка. И какво ми причиниха – ако само можехте да видите какво направиха с ръцете ми – те постъпиха много зле. Боли и е подуто. Не искам да говоря за това. Ще видите. Ще видите.

  Ед: Как го направиха? Имам предвид, физически, какво направиха?
  Майкъл: С белезниците, начинът, по който ги стегнаха прекалено здраво зад гърба ми...
  Ед: Зад гърба ви ли?

  Майкъл: Да. И докато ги поставяха, ги сожиха така, че да причиняват болка, и засегнаха гърба ми. Сега не мога да го движа. Не мога да спя през нощта заради това. Не мога да спя през нощта.
  И Майкъл казва, че е имало и още:
  Майкъл: По едно време поисках да използвам стаята за почивка. И те отвърнаха: “Разбира се, ей там след ъгъла е.” Когато влязах в стаята, те ме заключиха вътре за 45 минути. Беше мръсно, боклуци и мръсотии се търкаляха навсякъде по пода, нечистотии имаше по стените и решетките. И миришеше отвратително. Тогава един полицай дойде до прозорчето. И каза саркастично: “Мириши де – достатъчно ли добре мирише за теб? Харесва ли ти миризмата? Хубава ли е?” А аз просто казах: “Добре е”. Така че просто стоях там вътре, и чаках.

  Ед: 45 минути?
  Майкъл: Да, 45 минути. Около толкова. И тогава един полицай дойде и каза “Ей сега ще те изведем. И минаваха още 10 минути, после още 15. Правеха го нарочно.  Ед: Как се почувствахте, когато нахлуха в Невърленд, за да направят обиск? Какво са търсили? Какво взеха?


  Майкъл: Стаята ми беше пълна бъркотия. Служителите ми ми го казаха. Казаха “Майкъл, не влизай в твоята стая”. Те плачеха по телефона. Казаха “Ако видиш стаята ти, ще заплачеш”. Има стълби, които водят към стаята ми. Те ми казаха “Не можеш дори да се качиш по стълбите. Стаята ти е напълно преобърната.” И е имало 80 полицаи в тази стая, 80 полицаи в една спалня. Това наистина е прекалено- Имали са ножове и са разпорили матраците и дюшеците с тях – и всичко останало.

  Ед:Взели ли са нещо от Невърленд?


  Майкъл: Не съм сигурен. Така и не ми дадоха опис.


  Ед: Но казвате, че са разрушили вашата собственост?


  Майкъл: Да. И после са изкарали всеки служител, работещ в ранчото извън къщата. Имали са цялата къща на разположение да правят каквото си искат. И наистина са се възползвали. Влезли са в помещения, в които не е било нужно – например офиса ми. Не са имали разрешение да влизат там. Така че тотално са се възползвали. И ми казаха, че стаята ми наистина е обезобразена. Не мисля, че искам да я виждам. Все още не съм готов да я видя.

  Ед: Значи не сте се връщал там?


  Майкъл: Върнах се. Но не и в стаята ми. Няма да я използвам повече. Просто ще посещавам Невърленд. Сега то е къща, но не е вече дом. Само ще го посещавам. Колко е часа? Защото имам болки. Да, имам болки. Трябва да си тръгвам съвсем скоро.Да. Не се чувствам добре.

  Майкъл продължава да говори как според него всичко е заради парите...

  Майкъл: Заради завист се е случило...не съм много сигурен. Но трябва да е свързано с парите. “Той е Майкъл Джексън. Вижте само каква възможност имаме. Можем да натрупаме богатство”. Това се е случило.
  Ед: Помогнали сте на кариерата му. Това, което не разбирам, е как така днес той ще се обърне и ще каже: “Майкъл Джексън блудства с мен”, ако това не е истината?

  Майкъл: Това е защото родителите имат власт над децата си. Те си мислят, че трябва да правят това, което им казват родителите. Но любовта към парите е в основата на цялото зло. И той е мило дете. Да го виждам да се променя така, това просто не е той. Не е той.

  Ед: Значи не мислите, че причината е в него?
  Майкъл: Не.
  Ед:В родителите му ли е причината?

  Майкъл: Това просто не е той. Не. Познавам сърцето му.

  Майкъл казва, че никога не би допуснал това.
  Ед: Когато бяха повдигнати обвивения срещу вас през 1993, вие бяхте невинен?

  Майкъл:Да.

  Ед: Но защо, ако сте бил невинен, защо сте платил, за да накарате някого да мълчи? Имам предвид, защо не отидохне в съда, и да се борите за доброто си име?
  Майкъл: Не ми е позвлено да говоря за това.
  Мъжки глас: Ще спрем за минута.

  Ед: Добре.

  Марк Герагос (адвокат на Майкъл по това време): Спомнете си какво стана с него преди 10 години. Унизиха го. Премина през толкова много. Разследваха го. Фотографираха го. Унизяваха го по най-долния начин, гледайки интимните му части и фотографирайки интимните му части. И той беше обвивяван в някои от най-отвратителните, потресаващи неща, които можете да си представите. Само мога да се опитам да си се представя на негово място, и ако парите можеха да накарат тази ситуация да се промени, това би било решаващо. Не знам и дори не искам да си го мисля.

  Ед: Но това, до което стигаме, е факта, че това се е случило не един, а два пъти. Малки момчета го обвинават в блудстване с тях през последните 10 години. И той е правил публични изявления как му харесва да споделя леглото си с деца. Разбирате ли как публиката може да погледне на това – ей, може би има нещо гнило. Има доста неясни неща.

  Марк Герагос: Вижте. Има доста неясни неща. Но хората, които ги правят неясни, изкривяват това, което се е случило. Разбирам защо хората казват – е, сега имаме някой друг, който ще излезе напред. Но, с цялата си честност мисля, че повечето хора разбират истината. Те разбират, че тук става въпрос най-вече за пари.
  Ед: Този документален филм от Февруари - който не харесахте...

  Майкъл: Да, не го харесах.

  Ед: Там казахте, че много деца спят в спалнята ви.
  Майкъл: Да.

  Ед:Вие казахте, цитирам – “Защо да не можеш да споделиш леглото си?Това е най-любящото нещо – да споделиш леглото си с някого.”

  Майкъл: Да.

  Ед: Както стоим тук днес, все още ли смятате, че е приемливо да споделяте леглото си с деца?

  Майкъл: Разбира се. Защо не? Ако си педофил, ако си Джак Изкормвача, ако си убиец – тогава не, не е добра идея. Но аз не съм. Така сме отгледани. И не съм спал в леглото си с това дете. Но дори и да бях, няма нищо нередно. Аз спах на пода. Отстъпих леглото си на детето.

  Ед: Вие сте родител. Имате три деца.

  Майкъл: Да.

  Ед: Бихте ли разрешили на децата си да спят в леглото на възрастен човек, който не им е роднина, или да спят в спалята му?

  Майкъл: Разбира се, ако познавам този човек, имам му доверие, и го обичам. Това се е случвало много пъти с мен, когато бях дете.

  Ед: Вие като родител бихте ли разрешили на децата си да спят в спалнята на някого, срещу когото има повдигнати обвивения, каквито има повдигнати срещу Вас днес? Бихте ли разрешили това?

  Майкъл: Някого...
  Ед: Ако познавахте някого, срещу когото има същото...
  Майкъл: Не съм...


  Ед:...същите обвивения...
  Майкъл: Ед, знам чудесно за какво говорите.

  Ед:...които бяха отправени срещу Вас – бихте ли позволили на децата си...
  Майкъл: На децата ми?

  Ед: Да спят в спалнята на този чавек?

  Майкъл: Хммм, ако познавам човека лично – да. Защото знам каква е пресата, знам как хората извъртат истината, но ако познавам човека лично – със сигурност да. Със сигурност. Не би било проблем за мен.

  ЕД: Имате ли представа на какво прилича всичко това на хората? Имам предвид, наистина ли имате представа?

  Майкъл: Кое на какво да прилича?

  Ед: Фактът, че Вие...

  Майкъл: Знаете ли защо е това? Хората се сещат за секса. Просто за това се сещат. Моите мисли не тръгват в такава посока. Когато виждам деца, виждам лицето на Бог. Ето защо ги обичам толкова много. Това е, което виждам.

  Ед: Познавате ли някой друг 45 годишен мъж, които споделя спалнята си с деца?

  Майкъл: Разбира се. Не за секс. Не. Това е погрешно.

  Ед: Е, нека го кажем така . От моята гледна точка, моят опит, аз не познавам 45 годишен човек, без роднинска връзка с децата, който да споделя спалнята си с тях.

  Майкъл: А какво грешно и нередно има в това да споделиш леглото си? Не съм казал, че съм спал в леглото. Но дори и да бях, няма нищо нередно. Не бих направил с дете нищо, свързано със секса. Не такова е сърцето ми. Никога не бих направил нещо такова. Това не е Майкъл Джексън. Съжалявам. Това е някой друг.

  Ед: Как се отрази това на кариерата Ви?

  Майкъл: Кое как се е отразило? В какъв смисъл?

  Ед: Как се отрази на...турнета, продажби...

  Майкъл: Моят албум Number Ones е на върха по целия свят. По целия свят. С изключение само на Америка, защото – не, не искам да казвам твърде много.

  Ед: Но не е номер едно в Щатите?

  Майкъл: Това е заговор. Да. Уморих се.
  Ед: Майкъл, какво бихте казал на феновете си, които Ви подкрепяха през цялото време, и които самите те може би имат въпроси днес? Какво бихте им казал?

  Майкъл: Бих им казал, че ги обичам много. И те ме познават, макар и от разстояние. Но ако наистина искате да ме опознаете, има една песен, която написах, която е моята най-откровена песен. Наречена е “Детство” – Childhood. Те трябва да се заслушат в нея. Тя е песента, която наистина трябва да чуят. И благодаря ви за подкрепата, фенове по целия свят. Обичам ви с цялото си сърце. Не ви приемам за даденост. Ни най-малко. И ги обичам много, навсякъде по света.
  avatar
  for all time
  Moderator
  Moderator

  Female Брой мнения : 2104
  Join date : 05.02.2010
  Местожителство : close to him

  Re: CBS - 60 Minutes... December 25th, 2003

  Писане by for all time on Нед Авг 15, 2010 8:29 pm

  CBS) For most of his life, Michael Jackson has been in the spotlight, most recently because of what has been described as bizarre behavior -— bizarre behavior that has now led him to be charged with sexually molesting a 13-year-old boy. If convicted, he could spend 20 years in prison.

  Now out on bail and awaiting trial, tonight Michael Jackson speaks out for the first time about his arrest, his accuser and the charges that have, for the moment, made his life a shambles.

  We sat down with Michael Jackson on Christmas Day at a hotel in Los Angeles –one of several cities where he has been in seclusion since authorities in Santa Barbara officially charged him with seven counts of sexual molestation and two counts of using an “intoxicating agent” — reported to be alcohol — to seduce the boy.

  ED BRADLEY: What is your response to the allegations that were brought by the district attorney in Santa Barbara, that you molested this boy?

  MICHAEL JACKSON: Totally false. Before I would hurt a child, I would slit my wrists. I would never hurt a child It's totally false. I was outraged. I could never do something like that

  ED BRADLEY: This is a kid you knew?

  MICHAEL JACKSON: Yes.

  ED BRADLEY: How would you characterize your relationship with this boy?

  MICHAEL JACKSON: I've helped many, many, many children, thousands of children, cancer kids, leukemia kids. This is one of many.

  Michael Jackson says his accuser is among thousands of children he’s invited to his 2,600—acre Neverland Ranch in California to play in his amusement park, visit his zoo, watch movies, play video games, and feast on their favorite foods.

  ED BRADLEY: But tell me why you developed Neverland.

  MICHAEL JACKSON: Because I wanted to have a place that I could create everything that I that I never had as a child. So, you see rides. You see animals. There's a movie theater. I was always on tour, traveling. You know? And — I never got a chance to do those things. So, I compensated for the loss by — I have a good — I mean, I can't go into a park. I can't go to Disneyland, as myself. I can't go out and walk down the street. There's crowds, and bumper to bumper cars. And so, I create my world behind my gates. Everything that I love is behind those gates. We have elephants, and giraffes, and crocodiles, and every kind of tigers and lions. And — and we have bus loads of kids, who don't get to see those things. They come up sick children, and enjoy it. They enjoy it in a pure, loving, fun way. It's people with the dirty mind that think like that. I don't think that way. That's not me.

  ED BRADLEY: And — and do you think people look at you and think that way today?

  MICHAEL JACKSON: If they have a sick mind, yeah. And if they believe the trash they read in newspapers, yeah. And — and it's not — what — just cause — remember something. Just because it's in print doesn't mean it's the gospel. People write negatives things, cause they feel that's what sells. Good news to them, doesn't sell.

  And Jackson says his relationship with this boy he first met a year ago was positive. He says he was determined to help him with his battle against cancer.

  ED BRADLEY: So when he would come over what would he do? What would you do?

  MICHAEL JACKSON: I'll tell you exactly. When I first saw him, he was total bald—headed, white as snow from the chemotherapy, very bony, looked anorexic, no eyebrows, no eyelashes. And he was so weak, I would have to carry him from the house to the game room, or push him in a wheelchair, to try to give him a childhood, a life. Cause I felt bad. Because I never had that chance, too, as a child. You know? That the— and so, I know what it— it felt like in that way. Not being sick, but not having had a childhood. So, my heart go out to those children I feel their pain.

  Jackson says he tried to help in the healing process by taking the boy around the grounds of Neverland to Jackson’s favorite places.

  MICHAEL JACKSON: He had never really climbed a tree. So, I had this tree that I have at Neverland. I call it, "My Giving Tree." Cause I like to write songs up there. I've written many songs up there. So, I said, "You have to climb a tree. That's part of boyhood. You just gotta do it." And — I helped him up. And once he went up — up the tree, we looked down on the branches. And it was so beautiful. It was magical. And he loved it. To give him a chance to have a life, you know? Because he was told he was going to die. They told him. They told his — his parents prepare for his funeral, that's how bad it was. And I put him on a program. I've helped many children doing this. I put him on a mental program.

  The boy — whose name and face we’re not revealing — has credited Michael Jackson’s friendship and support with helping him to battle his cancer. And last February in a British documentary that was filmed before the boy alleged he was sexually molested — he said that he had stayed overnight at Jackson’s home many times, and had slept in his bedroom.

  JACKSON ACCUSER: There was one night, I asked him if I could stay in the bedroom. And he let me stay in the bedroom. And I was like, Michael, you can sleep on the bed. And he was like, no, no you sleep in the bed. And then he finally said, ‘Okay, if you love me, you’ll sleep on the bed.’ I was like, ‘Oh, man.’ And so I finally slept on the bed.

  That comment – along with Michael Jackson’s startling confession that he had shared his bed many times with children – spurred an investigation last February by the Los Angeles county department of children and family services, which interviewed the boy and his mother to determine whether he had been sexually molested by Michael Jackson.

  According an agency’s memo, “the child denied any form of sexual abuse,” and “the investigation by the sensitive case unit concluded the allegations of neglect and sexual abuse to be unfounded.” Over the next several months, relations between the boy’s family and Michael Jackson deteriorated. According to sources close to the family, the boy’s mother had suspicions that Jackson was serving alcohol to her 13-year-old son, who was still suffering from cancer. Eventually she took her suspicions to the district attorney and that led to a full scale investigation by his office and the Santa Barbara County Sheriff.

  SHERRIFF JIM ANDERSON: An arrest warrant for Mr. Jackson has been issued on multiple counts of child molestation. The bail amount of the award has been set at 3 million dollars.

  REPORTER: If Michael Jackson’s watching this right now, what’s your message to him?

  DISTRICT ATTORNEY THOMAS SNEDDON: Get over here and get checked in.

  With that announcement two weeks ago, Michael Jackson’s future and his career were in serious jeopardy. He surrendered to authorities and was booked on child molestation charges of lewd and lascivious conduct with a child.

  ED BRADLEY: What was going through your mind when you're taken into a police station, in handcuffs, to have a mug shot taken, that you know is gonna be shown around the world?

  MICHAEL JACKSON: They did it to try and belittle me, to try and to take away my pride. But I went through the whole system with them. And at the end, I— I wanted the public to know that I was okay, even though I was hurting.

  ED BRADLEY: What happened when they arrested you? What did they do to you?

  MICHAEL JACKSON: They were supposed to go in, and just check fingerprints, and do the whole thing that they do when they take somebody in. They manhandled me very roughly. My shoulder is dislocated, literally. It's hurting me very badly. I'm in pain all the time. This is, see this arm? This is as far as I can reach it. Same with this side over here.

  ED BRADLEY: Because of what happened at the police station?

  MICHAEL JACKSON: Yeah. Yeah. At the police station. And what they did to me — if you — if you saw what they did to my arms — it was very bad what they did. It's very swollen. I don't wanna say. You'll see. You'll see.

  We were given a photograph said to be taken after Michael Jackson was released on bail. Jackson says the swelling above his wrist is where the police handcuffed him.

  ED BRADLEY: How did they do it? I mean, what, physically, what did they do?

  MICHAEL JACKSON: With the handcuffs, the way they tied 'em too tight behind my back —

  ED BRADLEY: Behind your back?

  MICHAEL JACKSON: Yeah. And putting it, they put it in a certain position, knowing that it's going to hurt, and affect my back. Now I can't move. I — I — it keeps me from sleeping at night. I can't sleep at night.

  And Jackson says there was more …

  MICHAEL JACKSON: Then one time, I asked to use the restroom. And they said, "Sure, it's right around the corner there." Once I went in the restroom, they locked me in there for like 45 minutes. There was doo doo, feces thrown all over the walls, the floor, the ceiling. And it stunk so bad. Then one of the policemen came by the window. And he made a sarcastic remark. He said, "Smell — does it smell good enough for you in there? How do you like the smell? Is it good?" And I just simply said, "It's alright. It's okay." So, I just sat there, and waited.

  ED BRADLEY: For 45 minutes?

  MICHAEL JACKSON: Yeah, for 45 minutes. About 45 minutes. And then — then one cop would — come by, and say, "Oh, you'll be out in — in a second. You'll be out in a second." Then there would be another ten minutes added on, then another 15 minutes added on. They did this on purpose.

  What about Jackson's allegations? Was he mistreated? Did the police injure his arm and shoulder? Did they lock him in a bathroom for 45 minutes? To get answers to those questions, we made repeated calls to both the sheriff's office and the office of the district attorney. They declined our request for an interview and referred us to the statement on their Web site, which says about allegations of mistreatment: "That is not true." It was the sheriff's deputies who executed the search warrant of the Neverland ranch.

  ED BRADLEY: How did you feel when they went into Neverland, I mean, with a search warrant? I mean, what were they looking for? What did they take?

  MICHAEL JACKSON: My room is a complete wreck. My workers told me. They said, "Michael, don't go in your room." They were crying on the phone, my employees. They said, "If you saw your room, you would cry." I have stairs that go up to my bed. And they said, "You can't even get up the stairs. The room is totally trashed." And they had 80 policemen in this room, 80 policemen in one bedroom. That's really overdoing it. They took knives, and cut open my mattresses with knives. C — just cut everything open.

  ED BRADLEY: Did — did they take anything from Neverland?

  MICHAEL JACKSON: A— I'm not sure what they took. They never gave me a list.

  ED BRADLEY: But you're saying that they destroyed your property?

  MICHAEL JACKSON: Yes, they did. And then they, what they did was they made everybody that work at the property, they locked everybody out of the house. They had the whole house to themselves to do whatever they wanted. And — they totally took advantage. They went into areas they weren't supposed to go into — like my office. They didn't have search warrants for those places. And they totally took advantage. And the room is a total, total wreck, they told me. I don't think I wanna see it. I'm not ready to see it yet.

  ED BRADLEY: So, you haven't been back there?

  MICHAEL JACKSON: I've been back there. But not in my bedroom. I won't live there ever again. I'll visit Neverland. It's a house now. It's not a home anymore. I'll only visit there. What time is it? Cause I'm hurting. You know what? I'm — I'm hurting. I have to go pretty soon anyway. Yeah. Okay. I don't feel good.

  This is not the first time Michael Jackson has been accused of child molestation. Ten years ago, he was accused of sexually abusing another young boy. However, after the boy refused to testify, and after Jackson paid the boy’s family millions of dollars to settle a civil lawsuit, Jackson was never charged. Although the family in the current case against him has filed no lawsuit and says it does not intend to, Michael Jackson is still suspicious of their motives.

  MICHAEL JACKSON: Somewhere greed got in there, and somebody — I — I can't quite say. But it has to do with money. It's Michael Jackson. Look what we have here. We can get money out of this. That's exactly what happened.

  ED BRADLEY: You had helped him with his cancer. What I don't understand is why today and I know you say it’s money, but why would he turn around and say, "Michael Jackson sexually molested me," if it weren't true?

  MICHAEL JACKSON: Because parents have power over children. They feel they have to do what their parents say. But the love of money is the root of all evil. And this is a sweet child. And to see him turn like this, this isn't him. This is not him.

  ED BRADLEY: So, you don't think this comes from him? This —

  MICHAEL JACKSON: No.

  ED BRADLEY: — Comes from his parents?

  MICHAEL JACKSON: No. This is not him. No. I know his heart.

  Jackson said that even if he could, he would never settle this case as he did when similar charges were made in 1993.

  ED BRADLEY: So — if you were innocent, why would you pay, I mean, to keep you quiet? I mean, why not go into court, and fight for your good name? I mean —

  MICHAEL JACKSON: I'm not allowed to talk on that —

  MARK GERAGOS: I'm gonna stop you for a second.

  ED BRADLEY: Sure.

  Jackson’s high powered attorney Mark Geragos told me that if I wanted an answer to that question I’d have to ask him.

  MARK GERAGOS: I mean remember what happened to him ten years ago. He was humiliated. He was — he went through where somebody — was examining him. Was photographing him. Was having him — humiliating him in the worst way in terms of looking at his private parts and photographing his private parts. And — and he was subjected to some of the most, just intrusive kinds of things that you could ever imagine. I can only try to put myself into that situation and — and say look, if money could make that situation go away, maybe that — that was the calculus then. I don't know and I don't wanna second guess it.

  ED BRADLEY: But — but what you end up with is the public perception that this has happened not once, this has happened twice. That young boys have — have come forward to accuse him of — of sexual molestation over the last ten years. And he has made public comments about how he enjoys sharing his bed with children. Can you understand how the public might feel that, hey, maybe there's something here. There's a lot of smoke.

  MARK GERAGOS: Well, look. There's a lot of smoke. But a lot of the people who blow the smoke are — are twisting what's happened. I understand when people say, now, there's somebody else who came forward. But I — I think, in all fairness, most people get it. Most people understand that this case is not about anything but money.

  We asked the mother of the accuser who made these latest allegations to tell us her side of the story, but she declined and would not authorize anyone else to speak on her behalf.

  ED BRADLEY: That British documentary last February — which you didn't like —

  MICHAEL JACKSON: Yeah, I didn't like it.

  ED BRADLEY: You — you said in that documentary that— that many children have slept in your bedroom.

  MICHAEL JACKSON: Yeah.

  ED BRADLEY: You said, and — and I'm gonna quote here, "Why can't you share your bed? A most loving thing to do is to share your bed with— with someone."

  MICHAEL JACKSON: Yes.

  ED BRADLEY: As — as we sit here today, do you still think that it's acceptable to share your bed with children?

  MICHAEL JACKSON: Of course. Of course. Why not? If you're gonna be a pedophile, if you're gonna be Jack the Ripper, if you're gonna be a murderer, it's not a good idea. That I'm not. That's how we were raised. And I met — I didn't sleep in the bed with the child. Even if I did, it's okay. I slept on the floor. I give the bed to the child.

  ED BRADLEY: But given all that you've been through —

  MICHAEL JACKSON: Yeah?

  ED BRADLEY: Given the allegations, given the innuendo — why would you put yourself in a position where something like this could happen again?

  MICHAEL JACKSON: Well, I'm always more cautious. But I will never stop helping and loving people the way Jesus said to. He said, "Continue to love. Always love. Remember children. Imitate the children." Not childish, but childlike.

  That may sound naïve, but Jackson attorney Mark Geragos says they did take precautions.

  MARK GERAGOS: They were, at all times during that February 7 to March 10 period of time, whenever Michael was there, there was always a third party around. Always.

  ED BRADLEY: What about the allegation that some kind of intoxicating agent, said to be wine, was given to this child to make him more pliable?

  MARK GERAGOS: Ludicrous. I mean it's ludicrous on its face. There are in excess of 100 employees at any one time at that ranch. There is full—time security at that ranch. There are people who are there at all times, day and night, 24—7, who are specifically instructed to make sure that people don't do that. The kids are nowhere near alcohol and liquor.

  ED BRADLEY: You're a parent. You've got three children.

  MICHAEL JACKSON: Yes.

  ED BRADLEY: Would you allow your children to sleep in the bed with a grown man, who was not a relative, or to sleep in the bedroom?

  MICHAEL JACKSON: Sure, if I know that person, trust them, and love them. That's happened many times with me when I was little.

  ED BRADLEY: Would you, as a parent, allow your children to sleep in the same bedroom with someone, who has the suspicions and allegations that have been made against you, and about you today? Would you allow that?

  MICHAEL JACKSON: Someone —

  ED BRADLEY: If you knew someone, who had the same —

  MICHAEL JACKSON: I'm not —

  ED BRADLEY: —kind of allegations —

  MICHAEL JACKSON: Ed, I — I know exactly what you're saying.

  ED BRADLEY: — that were made against you — would you let your children —

  MICHAEL JACKSON: My children?

  ED BRADLEY: — sleep in that man's bedroom?

  MICHAEL JACKSON: Mmm, if I — if I knew the person personally. Cause I know how the press is, and how people can twist the truth, if I knew the person personally, absolutely yes. Absolutely. I wouldn't have a problem with it.

  ED BRADLEY: Do you know how this looks to a lot of people? I mean, do you understand that?

  MICHAEL JACKSON: How does what look?

  ED BRADLEY: How the fact that you —

  MICHAEL JACKSON: Know why? People think sex. They're thinking sex. My mind doesn't run that way. When I see children, I see the face of God. That's why I love them so much. That's what I see.

  ED BRADLEY: Do you know any other man your age, a 45-year-old man, who shares his bedroom with children?

  MICHAEL JACKSON: Of course. Not for sex. No. That's wrong.

  ED BRADLEY: Well, let me — let me say, from my perspective, my experience, I don't know any 45-year-old men, who are not relatives of the children, who share their bedroom with other children.

  MICHAEL JACKSON: Well, what's wrong with sharing your bed? I didn't say I slept in the bed. Even if I did sleep in the bed, it's okay. I am not going to do anything sexual to a child. It's not where my heart is. I would never do anything like that. That's not Michael Jackson. I'm sorry. That's someone else.

  And the Michael Jackson of today is not the Michael Jackson who at one time was the No. 1 pop star in the world. His "Thriller" CD topped the charts, while his latest didn’t crack the top 10.

  ED BRADLEY: What — what has this done to your career?

  MICHAEL JACKSON: What — what has it done to my career?

  ED BRADLEY: What has it done to your career?

  MICHAEL JACKSON: In what way?

  ED BRADLEY: How has it impacted — you know —

  MICHAEL JACKSON: I'm — my album —

  ED BRADLEY: — touring, record sales —

  MICHAEL JACKSON: — album is number one all over the world. All over the world. America is the only one, because I — I don't wanna say too much.

  ED BRADLEY: But it's not number one in the United States?

  MICHAEL JACKSON: It's a conspiracy. Yeah. I’m getting tired.

  Before Michael Jackson’s attorneys stopped the interview, we were able to ask him one last question.

  ED BRADLEY: Michael, what would you say to you — your fans, who have supported you through all of this, and — and who today, some of them might have questions? What would you say to them?

  MICHAEL JACKSON: Well, I would tell them I love them very much. And I— I— they've learned about me, and know about me from a distance. But if you really want to know about me, there's a song I wrote, which is the most honest song I've ever written. It's the most autobiographical song I've ever written. It's called, "Childhood." They should listen to it. That's the one they really should listen to. And thank you for your support, the fans around the world. I love you with all my heart. I don't take any of it for granted. Any of it. And I love them dearly, all over the world.

  Michael Jackson will make his first appearance in court on Jan. 16 when is arraigned. He is expected to plead not guilty.


  ______________________
  avatar
  andeli
  Админ/Създател
  Админ/Създател

  Female Aquarius Брой мнения : 3160
  Join date : 05.02.2010
  Age : 46
  Местожителство : In a parallel world

  Re: CBS - 60 Minutes... December 25th, 2003

  Писане by andeli on Нед Авг 15, 2010 8:34 pm

  Допълвам превода на cappuchina защото при нея липсват отговорите на Марк Герагос.

  Ню Йорк, 28 декември 2003 г.

  През по-голямата част от своя живот Майкъл Джексън се е намирал под светлината на прожекторите. В последния път и за това, което беше описано като ексцентрично поведение – ексцентрично поведение, което го доведе до обвинение в сексуално посегателство към 13 годишно момче. Ако го осъдят, той може да прекара 20 години в затвора.
  Ние седяхме в Коледния ден в хотел в Лос Анджелис – един от малкото градове, където той намираше уединение от момента, когато властите в Санта Барбара официално му предявиха обвинение, състоящо се от 7 точки обвинение в сексуално посегателство и 2 точки обвинение за използване на „вещества, предизвикващи интоксикация” – определени като алкохол, с цел съблазняване на дете.

  EБ Какъв е твоят отговор на обвинението на окръжния прокурор на Санта Барбара за това, че ти си блудствал с това момче?
  МД Това е абсолютна лъжа. Преди да нараня дете, бих си извил китките на ръцете си. Никога не бих причинил вреда на дете, това е абсолютна лъжа.Аз бях потресен.Никога не бих могъл да направя нещо подобно.
  ЕБ Познаваше ли това момче?
  МД Да.
  ЕБ Как би охарактеризирал отношенията си с него?
  МД Аз съм помогнал на много, много, много деца, хиляди деца, деца болни от рак, левкемия. Той е един от многото.

  Майкъл Джексън казва, че неговият обвинител е едно от хилядите деца, които той е канил в ранчото си Невърленд в Калифорния с площ 2600 акра, за да играят в неговия луна парк, да посетят неговия зоопарк, да гледат филми, да играят на видеоигри и да се наслаждават на любимата си храна.

  ЕБ Кажи ми, защо направи Невърленд?
  МД Защото исках да имам място, където да направя всичко това това, което не съм имал тогава, когато бях дете. Виждаш атракциони. Виждаш животни. Има кино. Аз винаги съм пътувал по турнета. Разбираш ли? Никога не съм имал шанса да правя тези неща. Затова аз съм компенсирал себе си за тази загуба ........... /тук не разбирам/ Имам предвид, аз не мога дори в парка да отида. Аз, като самия себе си, не мога да отида в Дисниленд самостоятелно. Аз не мога да изляза и да вървя по улицата. Стълпотворение от хора и коли – броня до броня.И аз си създавам мой свят зад тези врати. Всичко, което обичам е зад тези врати.Имаме слонове, и жирафи, и крокодили , всякакви видове тигри и лъвове. Имаме и автобуси, пълни с деца, които нямат възможност да видят всичко това. Те идват, тези болни деца, и се наслаждават. Те се наслаждават на това по чист, нежен, забавен начин. Само хора с нечисти помисли могат да мислят по този начин. Аз не мисля така. Това не съм аз.
  ЕБ И ти мислиш ли, че хората те гледат и мислят така и днес?
  МД Ако имат нечисти мисли, да. И ако вярват на боклуците, които четат във вестниците. Запомнете едно нещо. Само това, че едно нещо напечатано не означава , че това нещо е неоспорима истина. Хората пишат негативни неща, защото смятат, че именно това се продава.Добрите новини, по тяхно мнение, не се продават..

  Джексън казва, че неговите отношения с това момче, което той е срещнал за пръв път преди година, са били положителни. Той казва, че е бил готов да му помогне в битката с рака.

  ЕБ И така, когато той дойде тук, какво правеше? Какво правеше ти?
  МД Ще ти разкажа подробно. Когато го видях за пръв път той беше абсолютно плешив и бял като сняг след химиотерапията, много слаб, изглеждаше като анорексик, без вежди, без мигли. И той беше толкова слаб, че аз го носех до залата за игри или го возех в инвалидна количка в опитите си да му дам детство, живот. Чувствах се зле от това.Защото аз също нямах този шанс в детството си. Разбираш ли? Аз знам как се чувстват. Не в смисъл на болестта, а в смисъл на липса на детство. Затова сърцето ми съчувства силно на тези деца, аз чувствам тяхната болка..

  Джексън казва, че се е опитал да помогне на лечебния процес като е взел детето със себе си в своите любими места в Невърленд.

  МД Той в действителност никога не се е качвал по дървета. Тук, в Невърленд, аз имам дърво. Наричам го „Даряващото дърво”, защото обичам да пиша песни там на върха му. Там съм написал много песни. И аз му казах „Трябва да се качиш на дървото. Това е част от детството. Ти просто си длъжен да го направиш”. И му помогнах да се качи. И когато той беше на върха, ние гледахме клоните. Беше толкова красиво. Беше вълшебно. И на него това така му хареса! Даде му се шанс да живее живота си, разбираш ли? Защото му бяха казали, че ще умре. Бяха му го казали. Бяха казали на родителите му да се готвят за погребение, толкова лоши бяха нещата. И аз му направих програма. Помогнал съм на много деца, като съм правил това. Направих му програма за помощ на неговата психика.

  Момчето, чието име и лице не разкриваме, отдава дължимото на приятелството и поддръжката на Майкъл Джексън в своята борба против рака. И миналия февруари в британския документален филм, който беше заснет преди то да заяви, че е сексуално насилвано, момчето каза , че много пъти е нощувало в неговата стая.

  Момчето Една нощ го попитах мога ли да остана в неговата стая. И той ми позволи да остана. Аз казах нещо като „Майкъл, можеш да спиш в леглото” И той каза „Не, не , ти спи в леглото” И накрая той каза „Добре, ако ме обичаш, в леглото ще спиш ти”. И аз се чувствах като „О, човече!!!". И така в края на краищата в леглото спах аз.

  ЕБ За какво мислеше, когато те отведоха в полицията с белезници, за да направят полицейска снимка, която, както знаеше, ще бъде показана в цял свят?
  МД Те направиха това, за да ме унижат и ми отнемат човешкото достойнство. Но аз минах през цялата тази система докрай. И в края аз исках обществеността да знае, че аз съм добре, независимо от това, че бях наранен.
  ЕБ Какво се случи, когато те арестуваха? Какво правеха с теб?
  МД Трябваше да влязат вкъщи и само да вземат пръстови отпечатъци и да направят това, което се прави, когато арестуват някого. Те се отнасяха с мен много грубо. Буквално ми е изкълчено рамото. Причинява ми силна болка. Постоянно изпитвам чувство на болка. Виждаш ли ръката ми? Това е , което мога да направя. От тази страна е същото.
  ЕБ Това е следствие на случилото се в полицейското управление?
  МД Да.Да. В полицейското управление. И какво правеха с мен, ако ти, ако ти само можеше да видиш какво направиха с ръцете ми, това, което направиха беше много лошо. Те са много поддути. Не искам да говоря. Ти ще видиш. Ти ще видиш.

  Беше ни предоставена снимка, която, както казват, е направена след като Майкъл Джексън е освободен под гаранция. Джексън казва, че отоците над китката – това е мястото, на което са били полицейските белезници.

  ЕБ Как направиха това? Имам предвид, какво правеха физически?
  МД С белезниците, начина по който ги стегнаха прекалено силно зад гърба ми.
  ЕБ Зад гърба ти?
  МД Да. И ги слагаха в определено положение, знаейки, че ми причиняват болка и нараняват гърба ми. Сега не мога да се движа. Аз, аз ... Това ми пречи да спя нощем.Аз не мога да спя нощем.

  И Джексън казва, че това не е всичко.

  МД После в един момент помолих да ползвам тоалетната. Те казаха „Разбира се, те я е зад ъгъла”. Щом влязох в тоалетната, те ме заключиха там за 45 минути. Там стените, пода, тавана бяха изцапани с фекалии. И миришеше ужасно. След това един от полицаите дойде до прозореца. И той направи саркастична забележка. Каза „Ароматът достатъчно добър ли е за теб? Харесва ли ти?” И аз просто му казах „Нормално. О.К.”. И аз просто седях там и чаках.
  ЕБ В продължение на 45 минути?
  МД Да, в продължение на 45 мин. Приблизително 45 мин. Мина полицаят и каза „О, сега ще те пуснат, след секунда. Ще те пуснат след секунда.”. И после минаха още 10 минути, после още 15. Те правеха това нарочно.

  Какво може да се каже по повод твърденията на Джексън? Бил ли е той малтретиран? Наранила ли е полицията неговата ръка и рамо или не? Затваряли ли са го в тоалетната за 45 минути? За да получим отговор на тези въпроси, ние нееднократно звъняхме в офиса на шерифа и офиса на окръжния прокурор. Те отклониха нашата молба за интервю и ни препратиха към уебсайта им, където в отговор на твърденията за малтретиране се казва „Това не е истина”. Обиска на ранчото Невърленд са извършили помощници на шерифа.

  ЕБ Как се почувства, когато те дойдоха в Невърленд, имам предвид със заповед за обиск? Какво търсеха? Какво взеха?
  МД Стаята ми беше в пълен хаос. Моите служители ми казаха. Те ми казаха „Майкъл, не влизай в саята си”. Те плачеха по телефона, моите служители. Казаха ми „Ако ти видиш стаята си, ще се разплачеш”. Има стъпала, които водят към леглото ми. Те казаха „Ти даже не можеш да се изкачиш по стъпалата. Стаята ти е напълно съсипана”. В тази стая са били 80 полицая, 80 полицая, събрани в една спалня. Те наистина са се престарали. Взели са нож и с нож са рязали матраците. Просто всичко са разрязали.
  ЕБ Те взели ли са нещо от Невърленд?
  МД Не съм сигурен какво точно са взели. Не ми беше предоставен списък.
  ЕБ Но ти казваш, че са унищожили твоето имущество?
  МД Да, унищожили са. И после, друго което са направили, те са затворили къщата за всички, които работят там. Те са били там сами, за да правят всичко, което поискат. И те са се възползвали от това напълно. Те са влизали там, където не е трябвало да влизат, например в моя офис. Те не са имали заповед за обиск в тези места. Те напълно са се възползвали от положението. И на мен ми казаха, че стаята е напълно, напълно унищожена. Не мисля, че искам да видя това. Още не съм готов. Не мисля, че искам да го вида. Не съм готов да го видя.
  ЕБ Значи още не си бил там?
  МД Бях там. Но не в моята спалня. Аз никога повече няма да живея там. Напускам Невърленд. Сега това е просто сграда. Това вече не е дом. Аз само ще го посещавам. Колко е часът? Защото ми е зле. Във всеки случай скоро трябва да си тръгвам. Да. О.К. Не се чувствам добре.

  Майкъл Джексън е обвинен в сексуално посегателство над малолетни не за пръв път. Преди десет години той беше обвинен в сексуална злоупотреба от друго дете. След като момчето отказа да свидетелства и след като Джексън заплати на семейството му милиони долари, за да бъде спрян гражданския процес, на него не му беше предявено обвинение в углавно престъпление. Въпреки че семейството в текущия процес не го е давало на съд и казва, че няма намерение да го прави, Майкъл Джексън се отнася към техните мотиви с подозрение.

  МД Някъде тук се появава алчност, и някой ...... аз, аз не мога да кажа много. Но е свързано с пари. „Това е Майкъл Джексън. Вижте какво имаме. Ние можем да спечелим от това.” Точно това се случва.
  ЕБ Ти му помогна с рака. Нещо не мога да разбера, защо това се случва днес. Аз знам, ти казваш, че това е за пари. Но защо той така се е променил и казва „Майкъл Джексън ме е насилвал сексуално” ако това не е истина?
  МД Защото родителите имат власт над децата. Те чувстват, че са длъжни да правят това, което им казват родителите. Но любовта към парите е в основата на всяко зло. А той е мило дете. И как се е променил... Това не е той. Това не е той.
  ЕБ Как мислиш, това от него ли идва?
  МД Не.
  ЕБ От родителите му?
  МД Това не е той. Не. Аз зная, какво сърце има той.

  Джексън казва, че дори и да може, никога не би решил този случай по начина, по който го направи , когато подобни обвинения му бяха предявени през 1993 г.

  ЕБ Така, ако ти си бил невинен, защо заплати, имам предвид, защо запази мълчание? Искам да кажа , защо не отиде на съд и не се бори за своето добро име? Имам предвид.....
  МД Не ми е разрешено да говоря за това.
  МГ Прекъсвам ви за секунда.
  ЕБ Разбира се.

  Влиятелният адвокат на Джексън Марк Герагос ми казва, че ако искам отговор на този въпрос, е трябвало да питам него.
  МГ Искам да кажа, спомнете си какво се случи преди десет години. Той беше унижен. Той беше... Той премина през това някой да го разследва. Снимаха го. Унижаваха го по най-ужасния начин, разглеждайки неговите полови органи и снимайки неговите полови органи. Беше подложен на някои от най-силните гаври с личността, които можете да си представите. Аз мога само да се опитам да представя себе си в тази ситуация и бих казал на себе си – виж, ако парите могат да помогнат това да спре... Възможно е по онова време да са решили точно така. Аз не зная и не искам да правя сега догадки.
  ЕБ Но в края остава това, че обществото възприема това ето така - това се е случило неведнъж, случило се е два пъти. В последните 10 години момчета го обвиняваха в сексуално посегателство. И той публично заяви, че е обичал да дели леглото си с деца. Ти можеш да разбереш как се чувства обществото., казва си : Ей, нещо има тук. Има твръде много дим.
  МГ Добре, виж. Има много дим. Но много хора, които говорят за това, преиначават случилото се. Аз разбирам, когато хората говорят – „сега още някой предявява обвинения.” Но аз мисля, че повечето хора разбират в какво е работата. Повечето хора разбират, че в този случай не става въпрос за друго, а за пари.

  Помолихме майката на обвинителя да разкаже историята от нейната гледна точка, но тя отклони предложението и няма да упълномощава друг да говори от нейно име.

  ЕБ Този британски филм от миналия февруари, който не ти хареса..-
  МД Да, не ми хареса.
  ЕБ Ти каза в този филм, че много деца са спали в твоята спалня.
  МД: Да.
  ЕБ Ти каза – ще цитирам „Защо да не можеш да споделиш леглото си? Това е най –любящото нещо - да споделиш леглото си с някого.”
  МД Да.
  ЕБ В този момент, както си седим днес тук, ти все още ли мислиш, че това е приемливо – да споделяш леглото си с деца?
  МД Разбира се. Разбира се. Защо не? Ако ти си педофил, ако си Джак Изкормвача, ако ти си убиец, това е лоша идея. Но аз не съм такъв. Така съм възпитаван. И аз не съм спал в едно легло с дете. Даже и да го бях направил, това щеше да е О.К. Аз спях на пода. Аз отстъпвам леглото си на детето.
  ЕБ Но предвид това, през което си преминал....
  МД: Да?
  ЕБ Предвид предположенията, предвид инсинуациите – защо се вмъкваш в ситуация, в която нещо подобно може да се случи отново?
  МД Е, сега съм по-внимателен от всякога. Но никога няма да престана да помагам и да обичам хората така, както казва Исус. Той казва „Продължавайте да обичате. Обичайте винаги. Помнете децата. Бъдете като децата”. Не детински, а подобни на деца.

  Това може да изглежда наивно, но адвокатът на Джексън Марк Герагос казва, че те действително са взели предпазни мерки.

  МГ В периода от 7 февруари до 10 март, всеки път, когато Майкъл беше там, присъстваха и трети лица. Винаги.
  ЕБ А какво можете да кажете относно твърдението, че на детето му е давано опияняващо вещество, определено като вино, с цел да се направи по-податливо?
  МГ Това е смехотворно. Искам да кажа, смехотворно от всички страни. В това ранчо в някои моменти има повече от 100 служители. Там има постоянна охрана. Това са хора, които са там винаги – и денем и нощем, 24 часа, седем дни в седмицата. Те специално са инстуктирани да следят за това, хората да не правят такива неща. Децата никога не се намират в близост до алкохол и спиртни напитки.
  ЕБ Ти си родител. Имаш три деца.
  МД: Да.
  МД Би ли позволил на своите деца да спят в леглото на възрастен човек, който не е роднина или да спят в неговата спалня?
  МД Разбира се, ако познавам този човек, доверявам му се и го обичам.
  ЕБ Като родител, би ли позволил на своите деца да спят в една спалня с някой, който е заподозрян и обвинен в това, в което си обвинен днес? Би ли позволил това?
  МД Някой...
  ЕБ Ако ти познаваш някого....
  МД Аз не.....
  ЕБ Обвинен в същото.....
  МД Ед, аз съмсем точно разбирам за какво говориш.
  ЕБ В което си обвинен ти – би ли позволил на твоите деца....
  МД На моите деца?
  ЕБ Да спят в една спалня с такъв човек?
  МД М-м-м.... Ако аз, ако аз познавам човека лично. Защото аз зная, какво е пресата и зная, че хората могат да изопачават истината. Ако аз познавам човека лично, абсолютно да. Абсолютно. Аз не бих има проблем с това.
  ЕБ Ти знаеш ли как изглежда това за повечето хора. Искам да кажа, разбираш ли го?
  МД Как изглежда?
  ЕБ Как този факт, че ти....
  МД Знаеш ли защо? Защото хората мислят само за секс. Те мислят за секс. Моят ум работи по друг начин. Когато гледам децата, аз виждам лицето на Бог. Именно затова ги обичам така. Това е, което виждам.
  ЕБ Ти познаваш ли друг човек на твоята възраст, 45 годишен мъж, в чиято стая спят деца?
  МД Разбира се. Не за секс. Не. Това е неправилно.
  ЕБ Добре, позволи ми да кажа, от моята гледна точка, при моя опит, аз не познавам никакви 45-годишни мъже, които да не са роднини и които споделят спалнята си с деца.
  МД Добре, какво е неправилното в това, да споделиш леглото си? Аз не казвам, че съм спал в леглото си. Даже и ако действително бях спал там, това е О.К. Аз не се готвя да правя нещо сексуално с децата. Моите сърдечни помисли не са такива. Аз никога не бих направил нещо такова. Извини ме, но това не е Майкъл Джексън. Това е някой друг.

  И Майкъл Джексън днес – това не е онзи Майкъл Джексън, който беше световна поп-звезда № 1. Неговият диск Трилър оглавяваше списъците на най-популярните албуми, а в същото време последният му диск не попадна в първата десетка.

  ЕБ Какво направи това с твоята кариера?
  МД Какво направи това с моята кариера?
  ЕБ Какво направи това с твоята кариера?
  МД В какъв смисъл?
  ЕБ Как това повлия – разбираш...
  МД Аз, моят албум ...
  ЕБ На турнетата, на продажбата на дискове?
  МД ....албум – номер едно в цял свят. В цял свят. Само в Америка, защото... не искам да кажа нещо излишно
  ЕБ Но не е № 1 в САЩ.
  МД Това е заговор. Да. Уморен съм.

  Преди адвокатите на Джексън да преустановят интервюто, ние можахме да му зададем един последен въпрос

  ЕБ Майкъл, какво би казал на феновете си, които те поддържаха по време на това и които днес, някои от тях, биха могли да имат въпроси. Какво би им казал?
  МД Бих им казал, че много ги обичам. И аз.. аз.. те ме познават от разстояние.Но ако вие в действителност искате да ме познавате, има една песен, която съм написал. Тя е най-честната песен, която някога съм писал. Казва се „Детство”. Те трябва да я чуят. Това е песента, която те действително трябва да чуят. И ви благодаря за огромната подкрепа, фенове от цял свят. Обичам ви с цялото си сърце. Аз не приемам нищо от тяхното отношение към мен като даденост. Нищо от него.. И ги обичам нежно, по целия свят.

  Майкъл Джексън ще се появи в съда на 16 януари, когато е призован. Очаква се да пледира за невинност.


  ______________________

  Sponsored content

  Re: CBS - 60 Minutes... December 25th, 2003

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Сря Мар 21, 2018 5:11 am