MJJ THE KING

Добре дошли във форума " Michael Jackson The King" !

Пожелаваме Ви приятни минути в нашето прекрасно място

изпълнено с любов и преклонение към

единственият и неповторимият

Майкъл Джаксън!

  Списание TV Guide от декември, 1999г.

  Share
  avatar
  Tes
  THRILLER - потребител
  THRILLER - потребител

  Female Брой мнения : 691
  Join date : 08.02.2010

  Списание TV Guide от декември, 1999г.

  Писане by Tes on Сря Фев 10, 2010 10:19 pm

  TV Guide Interview – December, 1999

  "Някогашен и бъдещ Крал"

  Легендата е твърде огромна, за да я разбереш, но винаги успява да те очарова. Как да направиш определение на Майкъл Джексън, чийто неизмерим талант е често засенчен от таблоидните заглавия? Бившият вокалист на Джексън 5, се изстреля към славата със своя албум „Triller” през 1982г. (видеото на същото име бе обявено за най-великото някога от списание TV Guide и MTV). Тогава, обвиненията на 13 годишно момче срещу него през 1993г., които бяха разрешени от съда с изплащане на неразкрита сума, които певецът силно опроверга – силно потъмниха неговия имидж. Въпреки това Джексън продължава напред. Отседнал в хотелски апартамент в Ню Йорк, известната, срамежлива поп-звезда e харизматична и вълнуваща – нормален човек, който обсъжда своите бъдещи проекти, включително и все още безименното СД, което той определя като: „Неща за щастието, денс музиката и отношенията”. И сега в филма "The Nightmare of Edgar Allen Poe”, той ще играе като писателя през XIX век. Планиран да излезе през следващата година, певецът казва, че прави филма, защото „животът на Poe е много интересен”, добавяйки без ирония „обичам артиста, който не играе на сигурно”.


  TV Guide: „Трилър” промени музикалните клипове завинаги. От къде взе идеята…?
  MJ: Брат ми Джаки дойде вкъщи и каза „Гледаш ли шоуто по телевизията? Всичко, което правят е музика. Това е МТВ.” Пуснах го и си помислих, че идеята е много интересна. Това, което не харесвах е, че клиповете бяха като колаж от изображения. Помислих си, че ако направя един ще е с развлекателно значение. Мечтата ми беше да направя нещо, което има начало, среда и край като малък филм.
  TV Guide: Някога представял ли си си, че „Трилър” и клиповете от албума ще изстрелят кариерата ти на върха?
  MJ: Наистина не съм си мислил какво ще направи албума, просто исках да създам това, което бих се радвал да видя.. И моята главна цел за „Трилър” беше да направя нещо страшно, забавно и вълнуващо.
  TV Guide: Какво виждаш като се върнеш към това време сега?
  MJ: Виждам го, както като щастливо време, така и като тъжно. Защото сбъдна много от мечтите ми. Известността беше чудесна…
  TV Guide: Ти каза, че и като тъжно време също?
  MJ: Да, ако не получа точно това, което търся, много се депресирам.
  TV Guide: Имаш предвид, че албума не е това, което е било предвидено да бъде?
  MJ: Не, напълно.
  TV Guide: Кои песни те разочароваха?
  MJ: “Wanna be startin’ somethin’”. Писането на песни е много суетна форма на изкуството. Трябва да запишеш точно това, което е вътре в главата ти. Когато го чуя тук горе (посочва главата си) , е страхотно. Трябва да го възпроизведа на запис. “The girl is mine” (дуета му с Пол Макартни) не беше точно това, което исках, но е много добра. Но „Billie Jean” е там. Работих много усърдно върху това. Работих сам три седмици само върху басовия ритъм.
  TV Guide: Ръкавицата, белите чорапи, червните якета… от къде дойдоха тези неща?
  MJ: Ръкавицата – просто си помислих „Една по-интересно от две”. Обичам да акцентирам върху движенията. Окото отива там, където е бялото – ръкавицата. И краката, ако танцуваш може да привлечеш вниманието като има малко светлина по тях. За това са белите чорапи. За дизайна на якетата, стоях с хората, които правеха дрехите и им казвам – къде да има копчета, къде катарами…
  Но не „обличам” този образ повече. Тъжно е като си наваксал в миналото. Затова не слагам награди в дома си. Никакви златни рекорди, никакви Грамита. Те са в склад. Не бих искал да се възгордея, защото тогава ще си мисля, че няма какво друго да откривам. А това не е вярно.
  TV Guide: Мислиш ли, че твоя най-креативен период предстой да дойде?
  MJ: Мисля, че най-добрата работа предстой, но бих искал да се впусна в други сфери, не да продължа да правя поп-албум след поп-албум.
  TV Guide: Има ли артисти, които правят интересни неща в музикален аспект?
  MJ: Има някои креативни идеи, но не мисля, че някой е новатор. Те главно вземат от старото и го обединяват с новото.
  TV Guide: Има ли някой, с който би желал да работиш?
  MJ: Има много артисти, на които се възхищавам, но не.
  TV Guide: Коя е любимата ти музика?
  MJ: Ще се шокираш. Тази сутрин пях Rogers and Hammerstein. Това, което пея около къщата е „My favourite things” от „The Sound of Music” и “Absent mended me” – тази песен на Streisand. Също така съм фен на старите, велики MGM мюзикъли. Обичам шоу-мелодиите. Голям фен съм на мелодиите.
  TV Guide: Коя песен ти е любима да изпълняваш?
  МJ: “Billie Jean”, но само когато не трябва да го правя по един и същи начин. Публиката иска нещо известно. Трябва да правя лунната походка на определено място (смее се) Бих искал да направя различна версия.
  TV Guide: Коя е публиката ти днес?
  MJ: Не знам, просто се опитвам да пиша хубава музика, ако я обичат – обичат я. Не мисля за никакви демографски аспекти. Звукозаписните компании се опитват да насочат мисленето ми на там, но аз просто правя това, което ще ми е приятно да чуя.
  TV Guide: Ще има ли нов Майкъл в хилядолетието?
  MJ: Да, имам две планувани неща… Мисля, че ще бъде напълно различно от това, което съм правил досега. Има песен от новия албум, наречена „I have this dream”. Това е песен за света и за околната среда, която написах заедно с Карол Бейер и Дейвид Фостър.
  TV Guide: Мислиш ли, че ще изнасяш концерти отново?
  MJ: Не мисля. Твърде много ме изчерпва.
  TV Guide: Ти рядко се явяваш на публични места без дегизировка. Защо?
  MJ: Не виждам друг начин. Опитвал съм всичко (смее се) – дебели костюми, монахини, клоуни. Този трик е най-добър за мен. И Марди Грас.
  TV Guide: Мислиш ли, че някога ще бъдеш способен да вървиш свободно като самия себе си?
  MJ: Дегизирам се по различни причини. Харесва ми да разучавам хората – да бъда като птичката на стената. Дори ако две възрастни дами си стоят на пейката или децата на люлките. Защото не знам какво е да се пригодиш към тези ситуации от ежедневието. Веднъж бях в магазин за записи, напълно дегизиран и едни момичета издърпаха мой албум, говорейки за мен. Аз бях точно до тях. Беше страхотно.
  Но ако изляза като самия себе си, не мога да се забавлявам. Хората казват: „Защо не отидем на парти?” Скоро след като вляза, партито е вече приключило – за мен. Парти е за тях, всички тикат картичките си в лицето ми, казвайки „Помниш ли ме? Видяхме се преди 4 години на…” и аз им отговарям „Не си спомням.” И така не мога да се насладя на изживяването. Те пускат всичките ми песни, а аз не отивам там, за да чуя моята музика. И всички започват да те приканват в един глас „Танцувай!” „Искам да те видя да танцуваш в друга светлина” и прочие.
  TV Guide: Мислиш ли, че позовавайки се на негативните неща от пресата, хората ще те оценяват само заради музиката ти?
  MJ: Не мисля, защото пресата ме изкарва това чудовище, този луд човек, който е странен, а аз съм нищо такова.
  TV Guide: Има ли нещо, което можеш да направиш, за да промениш това впечатление?
  MJ: Всичко, което мога да правя е да бъда себе си и да създавам от душа. Но те го вземат и го манипулират.
  TV Guide: Но какво ще накара да изглеждаш ОК в очите на онези, които мислят „Той е странен, той има екзотични животни в къщата си или..”
  MJ: Бог е създал животните. И те са прекрасни, те са красиви. Чувствам се, както антрополога Джейн Гудал се чувства или всеки от тези натуралисти. Не намирам моя интерес към животните за странен изобщо.
  TV Guide: Ами пластичните операции?
  MJ: Цял Холивуд има пластични операции. Не знам защо ме подчертават мен. Пресата го преувеличава. Само носът ми, те искат да е всичко, той не е достатъчен. Например, Елвис има пластична операция на носа – Лиса Мари ми каза, но никой не говори за това. Те изтъкват мен. Не е справедливо.
  TV Gruide: Окей, така и повдигна въпроса за Лиса Мари Пресли, чух че тя съжалява, че детето ти не е нейно и че може все още да иска да има дете с теб. Вярно ли е?
  MJ: Спомням си как се чувстваше тя на времето (смее се), без значение какво кажа, в беда съм с този въпрос, следващото издание (на TV Guide) вероятно ще гласи:
  „Лиса каза, че никога не иска да го види отново”.
  TV Gruide: Вие двамата приятели ли сте сега?
  MJ: Лиса е сладка, харесвам я много и сме приятели. И кой знае утре какво ще ни донесе? Аз си нямам идея как се чувства тя днес. Просто ще кажа това. Тя идва вкъщи и вижда децата (от втория брак на Джексън с Деби Роу, с която се ожени през ноември, 1996 и се разведе през октомври, 1999) и си говорим по телефона. Такива неща…
  TV Gruide: Мислиш ли, че ще се ожениш отново?
  MJ: Това би било хубаво.
  TV Gruide: Какво би ви привлякло за трети път?
  MJ: Просто трябва да улучиш… Трябва да видиш този човек и да си кажеш: „Това е, това е човека”.
  TV Gruide: Така ли се почувства с твоите два брака?
  MJ: Да. Разбира се.
  TV Guide: Кои са най-добрите ти приятели?
  MJ: Елизабет Тейлър, със сигурност. Ходим да гледаме филми всеки четвъртък.
  TV Guide: Вие ходите редовно на театър?
  MJ: Аз искам да отида на Уарнар Брос. Студио, а тя отказва. Казва ми: „Не, ще те изведа навън”. И минаваме през това място – което не мога да кажа – и влизаме направо вътре. И обикновено е празно, защото повечето хора работят по това време. Служителите на театъра ни казват: „Уау, заповядайте вътре” и никога не плащаме. А ние сме тези, които можем да платим. (смее се).
  TV Guide: Нека поговорим за децата ти (Принс Майкъл, 2, и Парис Катрин, 1). Трябва да те попитам за тази работа с вестниците напоследък, че ти и Деби не сте биологичните родители на децата ти, относно това, че на Деби са й присадили яйцеклетка на друга жена и така е оплодена чрез изкуствено осеменяване?
  MJ: Това е пълен боклук. Това са само боклуци и не са верни.
  TV Guide: Децата живеят ли с теб в Невърленд?
  MJ: Бяха в Невърленд преди две седмици. Мисля, че за първи път осъзнаха, че това е техния дом. Те мислеха, че това е някакъв курортски хотел. Ние стоим в хотели навсякъде. Те не осъзнаваха, че влакчетата и люлките са за тях. Сега те казват: „Искаме да отидем в Невърленд!”
  TV Guide: Какви са техните характери?
  MJ: Принс ми казва всеки ден, че иска да прави филми. Така че му купих една видео камера. Казвам му: „Какво ще направим този път?”, той отговаря: „Star Wars” и слагаме някои фигури на масата и ги движим. А Парис само започва да обикаля и да говори. Много е сладка. И съм изненадан, че харесва кукли. Сестра ми, Джанет, не харесваше такива неща. Тя беше мъжко момиче. Мислех, че и Парис ще е такава, но не е.
  TV Guide: И ти им сменяш пелените и ги храниш?
  MJ: Да, обичам това. Има много работа. Смятах, че бях подготвен, защото четох всичко относно отглеждането на деца, а се оказа много по-вълнуващо, отколкото някога съм си представял, че ще бъде. Единственото, за което е съжалявам, че не съм го направил по-рано.
  TV Guide: Танцуваш ли и пееш ли за тях?
  MJ: Така ги карам да бъдат тихи, ако плачат. Ако само започна да танцувам, те затихват.
  TV Guide: Би ли искал да имаш повече деца?
  MJ: Определено. Казах на баща ми (Джо), че ще подобря рекорда му. Той има 10.
  TV Guide: Какво е отношението ти с баща ти в момента. Беше отчужден от него за известно време.
  MJ: Имам най-доброто отношение с него сега, отколкото някога съм имал с него. Мисля, че с годините и с времето се смекчи да стане добър човек. Той просто ще ми каже: „Как си? Храниш ли се? Това просто исках да знам ”, а не „Подписа ли този договор?”. Той само иска да знае дали съм добре. И мисля, че това е наистина хубаво. А майка ми, Катрин, е като съвършен ангел.
  TV Guide: На 41г. щастлив ли си?
  MJ: Ами обикновено съм щастлив. Не позволявам на нищо да ме повали, каквото и да става. Харесва ми да слушам звукът на водата, чуруликането и смеха на птичките. Обичам всичките истински, естествени, невинни неща. Никога не бих отишъл на парти или в клуб. Правех го, когато бях дете и не се интересувам от това повече.
  TV Guide: Намерих го за шокиращо като прочетох един твой скорошен цитат, в който казваш, че ако не беше твоето желание да помагаш на децата по света, щеше да се признаеш за победен и да сложиш край на живота си. Наистина ли се чувстваш по този начин?
  MJ: Винаги. Защото инъче ще чувствам, че няма за какво да живея.
  TV Guide: Дори не и за теб самия и твоята креативност?
  MJ: Нямаше да ме е грижа за това. Всичко, което създавам е вдъхновено от тази невинност. И природата, тя е всичко. Това е…

   В момента е: Пон Мар 19, 2018 4:49 am