MJJ THE KING

Добре дошли във форума " Michael Jackson The King" !

Пожелаваме Ви приятни минути в нашето прекрасно място

изпълнено с любов и преклонение към

единственият и неповторимият

Майкъл Джаксън!

  Interview Magazine 2003 г.

  Share
  avatar
  Abi
  Наблюдател
  Наблюдател

  Female Libra Брой мнения : 28
  Join date : 09.02.2010
  Age : 47
  Местожителство : София

  Interview Magazine 2003 г.

  Писане by Abi on Сря Фев 10, 2010 3:56 pm

  Американското списание Interview Magazine прави интервю в което една знаменитост задава въпроси на друга.
  В този случай Майкъл Джексън взима интервю от Pharrell Williams от популярната в Щатите група The Neptunes.

  MJ: Ало?
  PW: Здравей! Как е при теб приятел?
  MJ: Ти трябва да ме извиниш, но вчера почина Грегори Пек, мой много добър приятел и аз помагах на неговата жена да органицира погребението и всичко това. Моля, извини ме , че за това ти звъня толкова късно.
  PW: Да, добре, слушай момче, не мога да повярвам, че говоря с теб по телефона.
  MJ: Бог да те благослови!
  PW: Благодаря! Теб също!
  MJ: Благодаря! И така аз трябва да взема от теб интервю, нали? И трябва да ти задам седем въпроса...нещо от този род...нали?
  PW: Разбира се. Питай каквото искаш.
  MJ: О`кей. Според теб какво те вдъхновява да създаваш музика?
  PW: Това са чувствата. Използвам въздуха, като платно, а боите за като пръстите, които се разхождат по клавишите на пианото. Така че, когато аз свиря, сякаш рисувам чувство във въздуха. Зная, че може да звучи банално, но...
  MJ: Не, не. Това е идеално сравнение.
  PW: И когато е готово ти знаеш, че си го направил. Това е както при живописта и скулптурата – правиш нещо и спираш, когато разбираш ,че е готово. Изполнено. Или обратно...то сякаш ти казва-ей, аз вече съм готово.
  MJ: Да. И понякога не ти дава да заспиш, докато не го завършиш.
  PW: Точно така.
  MJ: Аз изпитвам същото(смее се). А какво мислиш за днешната музика? Следиш ли за нови звукове, които създават хората и за направлението и развитието на музиката?
  PW: Аз лично взимам под внимание създаденото от други, тебе например, Стиви Уондър, Дони Хетауей и използвам това, което ми се струва подходящо.
  MJ: Вярно.
  PW: Ти знаеш, че когато всички вървяха по един път, ти пое към Off the Wall.
  MJ: Така е. (смее се)
  PW: И когато всички тръгнаха на другата страна ти направи Thriller.
  Ти правеше нещата по своему. Аз взимам пример от хора като теб, които не се страхуват да се доверят на своите усещания и които превръщат своите стремежи и амбиции в нещо материално. Правят така, че нещата им да стават реалност.
  MJ: Това е прекрасно. Просто забележително. Ти много добре го каза. Аз искам да те питам. Чувстваш ли ти също, както и аз, че това е почти като при бременност и раждане на дете? Да напишеш песен е като да се роди дете и когато песента е готова ти я пускаш на света, като дете. Ти чувствал ли си някога колко е трудно да я пуснеш на света?
  PW: Знаеш ли какво? Вчера давах интервю, в което представях новия си клип и ми беше страшно да го пусна. Това се отнася до клипа, но за мен видео клипа е втората част от песента, защото това е нейната интерпретация във визуален образ. Като цяло, да, аз чувствам същото. Понякога правиш нещо за хората, а те не възприемат песента ти. Това е както ако детето ти направи нещо и хората му показват пръст, а ти си мислиш – „ Почакайте, това е моето дете!” Аз за сега още не съм баща, но си представям, че ще бъде точно така. В крайна сметка аз чувствам точно това към моите песни.
  MJ: Вярно е. Сега има различни жанрове музика – всички създадени от черната раса.Било то джаз, поп, рокендрол, хип- хоп, каквото се сетиш. Какво мислиш за това? Като дадено от Бог ли е?
  PW: Смятам, че всичката музика е дар от Бог. (Тук някой вика Pharrell Williams) Майкъл, можеш ли да почакаш за секунда.(Връща се след секунди) Извини ме!
  MJ: (смее се) Блус, рокендрол, всички жанрове на популярната музика, да кажем, че рокендрола е бил изобретен от Чък Бери, Литъл Ричард....
  PW: Абсолютно вярно.
  MJ: Даже танците от чарлстона до брейка. На теб не ти ли се струва, че това е дар от Бога?
  PW: Абсолютно вярно. Господ ни е дал велик дар, когато ни е подарил способност да интерпретираме. Имам предвид, че когато ти пишеш стихове ги пишеш за някой конкретно или за целия свят. Когато пееш го правиш за го чуе целия свят. Когато танцуваш, танцуваш за да могат хората да видят това. Това е начин да изразиш нещо. Има време, когато ти повече се обръщаш към себе си, танцуваш, пишеш или пееш нещо за себе си.И понякога нямаш понятие колко въздействащо звучи или изглежда нещо, докато някой не ти каже нещо за него или не го видиш сам след като го запишеш и не погледнеш резултата.
  MJ: Това е вярно. Кой от старото поколение изпълнители – не тези, които сега звучат по радиото- те е вдъхновявал, когато си бил малък. Например от тези, които слушаше твоят баща ти научи ли нещо от тези изпълнители?
  PW: Разбира се. Isley Brothers.
  MJ: Аз също обичам Isley Brothers. Обичам още Sly & the Family Stone.
  PW: Дони Хетауей, Стиви Уондър....
  MJ: На теб ти харесват същите хора, които и на мен. ( смее се)
  PW: Тези мелодии просто те завладяват.
  MJ: Това е прекрасно, прекрасно. Къде си ти в момента? В Ню Йорк?
  PW: Аз съм във Вирджиния бийч, щат Вирджиния, сър.
  [b]MJ:
  Вирджиния! О, забележително. Ще предадеш ли на Вирджиния моята любов?
  PW: Да. Благодаря.
  MJ: А твоята майка, твоите родители? Защото Господ те е благословил м това.
  PW: Благодаря ти. Аз много искам да ти кажа нещо, не знам дали искаш да чуеш това, но аз съм длъжен да ти го кажа, защото идва от сърцето ми. Хората се безпокоят за теб...
  MJ: Да...
  PW: Защото те обичат. Това е единствената причина. Когато ти правиш каквото и да е, те не могат да го разберат. Склонни са да правят от това голям проблем...по голям отколкото за всеки друг. Защото ти си един от най- големите таланти на света. Ти направи повече от всеки друг в този век.
  MJ: Много ти благодаря. Ти си много добър.
  PW: Това, което ти правиш е невероятно. И когато ти ще си на сто години, те ще продължат да клюкарстват за това, което ти си направил с тази или онази част от твоето тяло. Повярвай ми, че ако ти решиш изведнъж да покриеш цялото си тяло с хром, целия свят, каквото и да говорят за теб ще се втурне да види това. Защото ти достигна толкова много в музиката. Ти промени живота на много хора. Хората раждат децата си на твоите песни. Ти повлия на целия свят.
  MJ: Много ти благодаря. Колкото по-голяма звезда си – толкова по голяма мишена ставаш. И когато знаеш, че ти – аз не се хващам, но все пак – когато ти се оказваш на върха, към тебе започват да летят стрели. Даже Исус са разпънали. Хората, които са в светлинната на света от Махат Ганди, Мартин Лутър Кинг, Исус Христос и ето ме и мен. Моето послание беше- да изцелим света, ние сме светът, песен за земята, да спасим нашите деца, да помогнем на нашата планета. Хората се опитват да се заяждат с мен за това, но това не причинява вреда, защото обществото на феновете става все по-силно. Аз съм издръжлив, имам кожа на носорог. Нищо не може да ме рани. Нищо.
  PW: Да, това точно е и моето мнение. Аз просто искам да ти кажа колко изумителен човек си. Твоята музика от „Billie Jean” до “That’s What You Get (For Being Polite)”...пее (“That’s what you get for being polite”).
  MJ: Ооо, ти я знаеш. (Смее се)
  PW: ( пее “Jack still sits all alone”)
  MJ: Ти ги знаеш всичките....
  PW: Когато ти си ги правил, си ги правил за целия свят. ( Продължава да пее)
  MJ: ( Прави партията на китара)
  PW: Дори с теб да не успеем да работим заедно, просто знай, че ти не бива да спираш. Казах ти, дори когато си на 100 г и решиш да направиш нещо, хората ще искат да го видят.
  MJ: В света има много завист. Аз обичам всички раси, аз обичам всички хора, но понякога в хората се вселява дявол и те започват да завиждат. Всеки път, когато се появява новатор и достига върхове с делата си, хората започват да завиждат и искат да го смачкат. Но с мен това няма да се получи, защото аз съм много, много, много силен. ( Смее се.) Макар и те да не знаят това.
  PW: Знаят! Повярвай ми, че знаят това!
  MJ: Някой друг може и да сломят, но мен няма да успеят. Аз съм много силен.
  PW: Разбира се. Теб не са успели да те сломят, когато си бил на 10 години и с твоя глас и талант си помитал по пътя си и големи мъже. И когато си бил на 20 години си превъзхождал хора, които са били в музиката от 20-30 години. В наши дни хората чакат да разберат какво ще направиш. Искат да видят твоите деца, твоят свят. Ти си изумителен и аз държа да ти го кажа. И се надявам, че това ще го напечатат, защото е важно за мен. Надявам се аз да бъда поне наполовина толкова готин, като теб.
  MJ: О, Господ да те благослови! Ти също си забележителен. Много ти благодаря!
  PW: И аз ти благодаря.
  MJ: Хубав ден ти желая.
  PW: На теб също, човече.
  MJ: Благодаря. До скоро.
  PW: До скоро

   В момента е: Пон Мар 19, 2018 4:49 am