MJJ THE KING

Добре дошли във форума " Michael Jackson The King" !

Пожелаваме Ви приятни минути в нашето прекрасно място

изпълнено с любов и преклонение към

единственият и неповторимият

Майкъл Джаксън!

  Списание GOLD Среща с краля 2002г.

  Share
  avatar
  Abi
  Наблюдател
  Наблюдател

  Female Libra Брой мнения : 28
  Join date : 09.02.2010
  Age : 47
  Местожителство : София

  Списание GOLD Среща с краля 2002г.

  Писане by Abi on Сря Фев 10, 2010 3:38 pm

  Списание GOLD Среща с краля 2002г.
  Майкъл Джексън – музикална легенда. Но сега той е на път да стане и Холивудска легенда. В интервюто с Магдалена ( С прозвището GOLD Girl), той разказа за тежкото бреме на славата, за звездното си детство, за пресата и за виждането си за бъдеща кариера в киното.


  GOLD Girl: Как виждате себе си, като музикант, артист на сцената или шоу бизнесмен?
  MJ: Както се вижда, като всичко на куп, защото аз обичам и винаги ще обичам да излизам на сцената. Обичам да се движа заедно с ритъма, защото танца – това е интерпретацията на звука и аранжимента на всички инструменти. Знаете ли, просто ставаш звук, ставаш бас китара, ставаш всичко това, което чуваш и го предаваш чрез твоето тяло. Аз се старая да не се увличам много във всичко това и да не се замислям за бъдещето. Толкова много велики артисти, просто се умориха от живота и завършиха дните си в печал ,самота и бедност. Винаги съм си казвал, че не искам това за себе си. За това аз смятам да положа всички усилия, за да се науча на бизнес и да се обезпеча, да инвестирам пари и да ги съхранявам. Знае ли някой какво ще бъде утре? Искам да съм финансово защитен за да се обезпеча.
  GOLD Girl: Бихте ли искали да ви запомнят, като човек и велик артист, който забавлява хората?
  MJ: Аз обичам филмите, обичам изкуството – дори архитекта развлича хората и този, който строи „увеселителни паркове”също. Той знае къде да направи спускането, къде да е изкачването...Той ви кара да крещите „ О, Господи!”, когато се изкачите на върха и престои да се спуснете надолу. Това е същото, като изграждането на шоу или танц.
  GOLD Girl: Става ли ви тежко да сте най- познаваната звезда на света?
  MJ: В интерес на истината, няма такова място на света, където мога да отида и да бъда сам себе си. Това ми причинява най-голяма болка – това, че личния ми живот е отнет. Този глупав израз – „живот в аквариум”, но наистина е така. Аз се маскирам с разни костюми....А хората въпреки всичко ги разпознават. Трудно е, много е трудно.
  GOLD Girl: Какви са тези костюми?
  MJ: Костюми на дебелаци, залепване на зъби, очила, афро-перуки и всичко за което се сетиш. И то само за да поседя малко сред хората и да видя шоуто така, както го виждат самите зрители, искам да почувствам това, което чувстват те.
  GOLD Girl: Познават ли ви?
  MJ: Понякога да. В началото не, но после започват да ме гледат в очите. Аз слагам всичко това и тогава те почват да гледат през очилата...Момичетата са много умни, да знаете. Момчетата е по-лесно да ги подведеш, отколкото момичетата. Жените просто забелязват всичко. Знаят как се движиш, как ходиш, как жестикулираш. Чувам ги, като си говорят: „ Погледни как се движат ръцете му” или, „ Погледни походката му”, и си казвам – „о, нее”.
  GOLD Girl: Ако можехте да прекарате един ден в Лондон и да сте невидим, какво бихте направили?
  MJ: Ооо. На кой бих дал ритник? Момент да помисля...( Смее се). Мисля, че ще намеря някой от таблоидните папараци и бих ритнал задника му в стил „лунна походка” Как ми се иска да ги хвана с тези малки скутерчета, които вечно карат, наистина бих направил това, бих избил камерите им направо от ръцете им. Те така ми досаждат, че с това щях да започна. Те ме побъркват. Не мога дасе отърва от тях. Това е просто ужасно.
  GOLD Girl: Кой повече от всички ви вдъхновява професионално и кой ви е близък по дух?
  MJ: Навярно това е Уолт Дисней, защото когато бях малък растях в света на възрастните. Израснах на сцената. Израснах по нощните клубове. Когато бях 7-8 годишен често бях по клубовете нощем. Гледах как стриптизьорките се събличат. Виждах побоищата. Гледах как повръщат един върху друг. Виждах как възрастните се държат, като свине. Затова до ден днешен ненавиждам нощните клубове. Не обичам да ходя по клубове – вече съм бил там и съм видял всичко това. Именно за това сега правя всичко това, което не съм правил тогава. И когато дойдете в къщи ще видите, че там има атракциони, кино театър, животни. Обичам животните – слонове, жирафи, лъвове и тигри, мечки, различни змии. Мога да се занимавам с всички тези забележителни неща, с които не можех да се занимавам, когато бях малък, защото тогава ги нямах. Нямах и рождени дни. Не можехме да си каним приятели за през ноща. Не ходехме на училище, учеха ни частни учители, когато бяхме на турнета. Аз не съм ходил в обществено училище. Ходих на такова около две седмици, но нищо не излезе...беше много сложно. Трудно се расте, като дете- звезда. Съвсем малко деца-звезди успяват да останат звезди и като възрастни. Това изобщо не е лесно. Чувствам духовна близост с Шърли Темпъл. Видях я в Сан Фрациско, седнах до нея и се разплаках. Тя ме попита: „ Какво се е случило, Майкъл?”. Аз и казах: „ Обичам ви. Бих искал по-често да се виждаме.” Тя ми каза: „ Ти вече си един от нас, нали?”, - аз и отговорих: „ да, така е”. Някой ни попита: „ Какво имате предвид с това?”, и тя каза: „ Майкъл, знае какво имам предвид”. И аз знаех, какво говореше тя – да си дете-звезда и после да направиш този преход към славата, като възрастен е много трудно. Когато си дете-звезда, хората не искат ти да растеш. Те искат ти да останеш малък вечно. Те не искат да правиш нищо повече. Това много тежи.
  GOLD Girl:Разкажете ми повече за вашия интерес към тематичните паркове – какво в тях ви привлича?
  MJ: Това, което повече от всичко обичам в тематичните паркове – а аз ги познавам добре, защото съм обиколил целият свят вече няколко пъти – е това, че виждам как хората идват в тях с целите си семейства и просто се веселят. Това като цяло ги сближава. Аз ходя в парка да се развличам, но и да ти наблюдавам. В повечето паркове ходя тогава, когато те са затворени, - защото при нормални обстоятелства аз изобщо не мога да се намирам там - и по това време те изглеждат като призрачни градове.
  GOLD Girl:Чувала съм, че имате идея за тематичен парк в Лас Вегас?
  MJ: Участвах в много проекти в Лас Вегас и ми се струва, че успях да разширя демографските рамки. Защото, когато бях дете – на не повече от 8 годишен – с братята ми, дойдохме в Лас Вегас, и по тези времена на децата дори не се разрешаваше да влизат в казино. Ние оставахме в своите стаи да скучаем, когато всички се веселяха. По това време в Лас Вегас имаше само едно място за деца, и то се казваше "Circus Circus". Това беше един хотел и там имаше клоуни, човек на трапец, шимпанзе, което караше колело. Когато пораснах, ние много гастролирахме във Вегас – доста често бяхме там – и аз си помислих за това и казах: „ Не е честно, че тук няма повече неща за децата”, и започнах да работя по няколко идеи за някои от хотелите. Сега там има цяло царство за семейна почивка, наистина е така.
  GOLD Girl: Какви хора ви привличат повече?
  MJ: Аз много обичам тези хора, които имат реален принос и дават радост и щастие на планетата и човечеството, хора имащи светлина – от Уолт Дисни и Ганди до Едисон и Мартин Лутър Кинг. Хора носещи светлина, които наистина ги е грижа за децата, обединяват семейства и даряват любов. Ето това е, което се опитвам да кажа със своята музика, с моите песни. Ако вие дойдете на мой концерт, вие ще видите 200 хиляди души да се люшкат със запалени светлини и казват „ ние искаме да излекуваме светът” и „ обичаме те”. Виждал съм това по целият свят, в Русия, Германия, Полша, Африка, Америка...Всички сме еднакви. Хората плачат, като един и на места в шоуто заедно изпитват гняв или трепет.
  GOLD Girl: Беше ли Фред Астер ваш приятел?
  MJ: Да. Фред Астер ми беше съсед. Виждах го всеки ден, докато карах малкия си скутер. Той винаги ми казваше, повтаряше ми го, когато бях дете: „ Ти ще станеш голяма звезда”. Той ми казваше, че ме смята за голям артист и велик танцьор. Винаги ми говореше: „ Ти си най-добрия”, а аз му отвръщах: „ Не, ти си най-добрия”. Помня, че когато за първи път направих „Лунната походка”, Фред ми се обади в къщи. Той направо крещеше в слушалката, каза ме, че това е най –хубавото изпълнение, което някога е виждал. Аз казах: „ О, да, добре...”, а той – „ Майкъл ти ги побърка. Ти си дяволски танцьор”. Аз му отговорих: „ След тези ваши думи не ми е нужна друга никаква награда”. Защото аз вече бях номиниран за „ Еми” заради това изпълнение, но не спечелих. Обаче това вече нямаше значение, след като Фред Астер ми каза, че му харесва моето изпълнение, не ми трябваше друга награда.
  GOLD Girl: Ако сега можехте да работите с някой , който е жив или с някой от тези, които вече не са между живите, кой би бил той?
  MJ: Ако можех да работя с който и да е, аз бих работил с Чарли Чаплин, много го обичам. Освен това с Лорънс Оливие, той бе истински гений. С тези двамата мисля. И още с краля – Брандо.
  GOLD Girl: Миналата година, вие заедно с Брандо снимахте клипа "You Rock My World". Какво е да работиш с такъв майстор?
  MJ: Брандо ми е добър приятел. С него много си приличаме. Той не пътува толкова много. Идва в Невърленд или остава в дома ми на Мълхоланд Драйв или отива в Таити. Неговият син работи с мен вече 20 години, а другият му син учеше с мен в частно училище. Той е просто велик. Знаете ли, Брандо е много умен. Когато работи с мен, той ми казва : „ Аз знам кои копчета да натисна за да изкарам от теб нужната емоция”. Добре ме познава. Знае как да ме побутва, говори ми нарочно така, че да ми помогне да започна. Той е гений. Той е крал. Последен от това поколение. Той е потресаващ човек, чудесен е. Много го обичам, много сме близки с него.
  GOLD Girl: Изиграхте сцена във филма „ Мъже в черно-2”, беше ли ви интересно?
  MJ: участието ми в проекта „ Мъже в черно-2”, беше голямо удоволствие, защото се представих, като съвсем друг човек.
  GOLD Girl: Още с видеото „ Трилър” стана очевидно, че имате огромен интерес към визуалното изкуство.
  MJ: Всичко, което правя обичам да го режисирам сам или в близко сътрудничество с режисьора – работим заедно и заедно развиваме идеите си. Ако гледате „ Призраци”, то там е казано, че историята е написана заедно от Майкъл Джексън и Стивън Кинг. Написахме я по телефона, Стивън и аз – той е чудесен мъж, удивителен. Пишехме сценария говорейки по телефона.
  GOLD Girl: На кого най-много се възхищавате в киното и защо?
  MJ: Аз просто обожавам Робър Де Ниро. Смятам, че той е универсален актьор. Може да изиграе каквото иска, комедиант или свещеник, убиец психопат или идиот, мил старец – каквото иска. И разбира се обичам всички велики танцьори.
  GOLD Girl: Коя според вас е идеалната изпълнителка на главни роли и защо?
  MJ: Актриса? (Смее се) Ние с вас можем да направим филм заедно. Хайде, ще го направя с удоволствие....
  GOLD Girl: Говорят, че се каните да отидете на луната за да направите там „ Лунната походка”. Има ли в това капка истина?
  MJ: (Смее се) Да кажем, че има капка истина в това. Да кажем, че не е клюка.
  GOLD Girl: Когато се продаваше каталога на Бийтълс, вие предложихте по-голяма цена на акциона от Пол Маккартни. Защо е толкова специален?
  MJ: Не, аз не предложих по-голяма цена. Той изобщо не участваше на акциона. Каталога са продаваше, хареса ми и аз го купих, както се купува произведение на изкуството.
  GOLD Girl: Разкажете ми повече за вашите благотворителни организации за деца. Кои именно организации вие поддържате?
  MJ: Има организация, която аз съм създал и това е "Heal The World". И винаги, когато имам концерт или просто излизане на сцената, аз дарявам определена сума на "Heal The World" – знаете ли, в детските домове и болници, деца на които е нужна операция или присаждане на органи, ние намираме тези деца и заплащаме за операцията. Когато съм на турне, аз посещава толкова болници и детски домове, колкото концерта имам. Отиваме при децата и им носим чували с играчки, плакати, мои фирмени вещи. Харесва им.
  GOLD Girl: Какво още бихте искали да постигнете в живота?
  MJ: Знаете ли, аз никога не спирам. Има толкова много направления и неща, които бих искал да направя. Аз направих много, но не смятам, че е достатъчно и за това не държа никакви награди в дома си. Няма да видите нито една награда в моя дом, държа ги на склад. Защото ако се увлечеш по това, то почваш да си мислиш – „ О, браво, направил съм това”. А има още толкова много върхове, които да постигнеш.
  GOLD Girl: Ако някое от вашите деца, дойде при вас и каже: „ Татко, аз искам да стана поп звезда” – кой е най- добрия съвет, който ще им дадете?
  MJ: Най-добрия съвет, който мога да им дам е, че това е тежка работа и трябва да са готови за това, защото това не е само удоволствие. И вие трябва да имате кожа, като на носорог, защото колкото по-голяма звезда си, толкова по-голяма мишена ставаш. Таблоидната преса – те са копелета ( така се превежда буквално...не ми е типично за Майкъл, но пък ми харесва ако е употребил точно тази дума) и трябва да имаш кожа на носорог, за да се справиш с такива невежи и бездушници. Те правят всичко това за да продават вестниците си, защото лошите новини се продават по-добре от добрите. Те просто съчиняват нещо. Ако няма нищо подходящо, те просто го съчиняват. Аз изобщо не съм това, за което ме представят таблоидите. Нищо подобно. Те са луди. Изобщо не им пука. Аз винаги казвам на моите фенове: „ Дайте да им устроим огън. Да ги съберем на голяма купчина и да ги запалим” Настоящите ми фенове, които ме обичат, знаят, че няма нищо вярно в тези боклуци. Знаят! Те са разумни хора.
  GOLD Girl: Винаги ли сте искали да се занимавате с кино? Ако вашето семейство не бяхте станали известни музиканти, то вие щяхте ли да се обърнете към киното в по- ранна възраст?
  MJ: Аз винаги съм искал да снимам кино, но турнетата ми пречеха. За това искам да се скрия за няколко години и да правя кино. Искам да направя 6 хубави филма, после да се върна към турнетата и после пак да се заема с кино.
  GOLD Girl: Какви идеи имате за филми?
  MJ: Имам някои идеи, танцови движения и други неща, които хората още не са видели. Аз с нетърпение чакам възможност да ги покажа на хората. С нетърпение чакам възможността да изненадам хората. Между другото умирам от желание да започна работа с кино компанията и изпитвам удоволствие от това, което ние правим с "Neverland Pictures". Най – накрая мога да започна от самото начало да танцувам, творя, създавам.
  GOLD Girl: Разкажете ми малко повече за върколаците във вашите филми и как се отнася към видеото?
  MJ: Аз още не съм чел сценария на филма „Върколак” (Не съм сигурна, че това е точното заглавие на филма, но е от сорта) – това е един от филмите, които се каним да снимаме и съм много увлечен по това. Щастлив съм да работа със Сами Лий ( от компания "Music Box”, която придобива правото на „първи преглед” на филмите на Джаксън). Ние заедно се занимаваме с няколко забележителни проекта и на мен ми е много интересно.
  GOLD Girl: И „Върколак” ще бъде първия ви филм?
  MJ: В този момент нашия график казва, че „Върколак” ще бъде първият ни филм. Ще бъде забавно. Бих искал той да стане много страшен. Рик Бейкър иска да направи всички спецефекти. Той има седем Оскара. Рик също е много увлечен по това. Когато той направи „American Werewolf in London” и спечели Оскар ми каза: „ Майкъл, това нищо не означава”. В сравнение с това, което той може сега, наистина нищо не е означавало. Той направи „Трилър” и за него каза – „нищо не означава”. Той може много повече. Той направи всичките филми с Еди Мърфи „Klamps „, „Смахнатия професор” , всичко, което става в „Мъже в черно”. Той направи всичко това.
  GOLD Girl: Кажете ми, как бихте искали да ви запомнят?
  MJ: Как бих искал да ме запомнят? Като човека, който дойде и донесе мир на света, някакво освобождение. Също така и като гласът на безгласните деца, защото ги обичам. Живея заради децата. Ако не бяха децата аз отдавна да съм се отказал. Малките деца – те са удивителни. Те са малки гении, знаете ли, наистина са такива.
  GOLD Girl: Обичате ли да сте баща?
  MJ: Това е най- любимо за мен. Аз обичам това, много, много го обичам.
  GOLD Girl: Вие – семеен човек ли сте? С какво обичате да се занимавате във вашето семейство?
  MJ: В моето собствено семейство ли, с моите деца? Ние обичаме просто да седим заедно, да разговаряме, да се разхождаме. Седим до езерото. Аз ги извеждам на разходка всеки ден. Седим до езерото, хвърляме камъчета във водата и просто си говорим.
  GOLD Girl: Как мислите, коя е най-дълбоката любов, която може да изпита човек? И вие чувствали ли сте я някога?
  MJ:О, аз смятам, че това зависи от самия човек. Чувствал ли съм такава дълбока любов? Аз не знам, какво би могло ( дълга пауза)..интересен въпрос...(повтаря въпроса няколко пъти). Аз много, много обичам моите деца и винаги ги гледам в очите и им го казвам – ето това смятам за най- важно.
  avatar
  cappuchina
  BEN - потребител
  BEN - потребител

  Female Capricorn Брой мнения : 159
  Join date : 05.02.2010
  Age : 37

  Re: Списание GOLD Среща с краля 2002г.

  Писане by cappuchina on Чет Фев 11, 2010 12:31 pm

  "GOLD Girl: Как мислите, коя е най-дълбоката любов, която може да изпита човек? И вие чувствали ли сте я някога?
  MJ:О, аз смятам, че това зависи от самия човек. Чувствал ли съм такава дълбока любов? Аз не знам, какво би могло ( дълга пауза)..интересен въпрос...(повтаря въпроса няколко пъти). Аз много, много обичам моите деца и винаги ги гледам в очите и им го казвам – ето това смятам за най- важно."

  хмм...колко много се замисли тук...и накрая все пак избра да посочи любовта към децата си за пример. Но колко е прав, като казва, че това зависи от самия човек. Толкова мъдрост има във всичко, което казва, и колко дълбоко се замисля дори над неща, които от повечето хора се считат просто за дадени и толкоз. Това е една от многото причини, поради които го обичам толкова много.

  Abi, дано си наясно колко много правиш с тези преводи - ти носиш Майкъл до нас. Благодаря ти!
  avatar
  Abi
  Наблюдател
  Наблюдател

  Female Libra Брой мнения : 28
  Join date : 09.02.2010
  Age : 47
  Местожителство : София

  Re: Списание GOLD Среща с краля 2002г.

  Писане by Abi on Чет Фев 11, 2010 12:54 pm

  Да, и мен впечатли с това изказване. Или по-точно, колко му е трудно да определи нещата. Но това е Майкъл, а той не би дал повърхностен отговор, особено за нещо, което касае любовта.

  cappuchina написа:
  Abi, дано си наясно колко много правиш с тези преводи - ти носиш Майкъл до нас. Благодаря ти!

  Радвам се, че ви харесва. Предстоят още, но до края на седмицата съм си дала почивка.
  avatar
  cappuchina
  BEN - потребител
  BEN - потребител

  Female Capricorn Брой мнения : 159
  Join date : 05.02.2010
  Age : 37

  Re: Списание GOLD Среща с краля 2002г.

  Писане by cappuchina on Чет Фев 11, 2010 5:02 pm

  Abi написа:
  Радвам се, че ви харесва. Предстоят още, но до края на седмицата съм си дала почивка.

  Разбира се...мисля си, че имаш пълното право на почивка

  Sponsored content

  Re: Списание GOLD Среща с краля 2002г.

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Сря Мар 21, 2018 5:00 am