MJJ THE KING

Добре дошли във форума " Michael Jackson The King" !

Пожелаваме Ви приятни минути в нашето прекрасно място

изпълнено с любов и преклонение към

единственият и неповторимият

Майкъл Джаксън!

  Списание Ebony, октомври 1994г.

  Share
  avatar
  Abi
  Наблюдател
  Наблюдател

  Female Libra Брой мнения : 28
  Join date : 09.02.2010
  Age : 47
  Местожителство : София

  Списание Ebony, октомври 1994г.

  Писане by Abi on Сря Фев 10, 2010 2:17 pm


  „Къде срещнах Лиса Мари и как и направих предложение”

  В първото интервю, което краля на поп, рок и соул музиката даде за Ebony, след потресаващото за Америка изявление за неговия брак с Лиса Мари Пресли, дъщеря на рокендрол звездата Елвис Пресли, Майкъл Джексън разказа за това, къде са се срещнали и как и е направил предложение.

  В някои публикации се твърди, че са се запознали само 8 месеца преди Лиса Мари Пресли-Джексън да направи изявление, в което се казва: „ Моето име е Лиса Мари Пресли-Джексън. Моето бракосъчетание с Майкъл се състоя на частна церемония, отвъд пределите на Съединените щати (26 май)” Тя каза, че този брак не е официално обявен, защото: „Ние сме двама души, които живеем под строгия контрол на пресата и се стараем да запазим нашия личен живот....Аз много обичам Майкъл. Посвещавам живота си на това да бъда негова жена. Разбирам го и го подкрепям. И двамата желаем да увеличим нашето семейство и да живеем щастлив и нормален живот заедно. Надяваме се, че приятелите ни и феновете ще ни разберат и ще уважават нашият личен живот.”
  Именно в стремежа им да запазят личния си живот, накара пресата да се заеме с разследване и после се появиха статии, съобщаващи, че младоженците са се познавали, само 8 месеца, преди началото на техния романс, който ги доведе до сватба. Всъщност, Майкъл, който сега е на 36г. и Лиса Мари, която е на 26г., са били деца, когато са се видели за пръв път в Лас Вегас, 20 години по-рано. Той е бил на 16г, а тя на 6г. "The Jackson Five" с Майкъл в качеството си на солист, са се изявявали в Grand Hotel MGM през 1974г. от 9-ти до 23-ти април и от 21-ви август до 3-ти септември. Майкъл, който работи в студио в Ню Йорк, намери време да даде на „Ebony”, ексклузивно интервю. Той си спомня: „ Нейния баща (Елвис) я доведе на нашето шоу, където се изявявахме и деветимата (Майкъл, Джеки, Тито, Джърмейн, Марлон, Ранди, Реби, Ла Тоя, Джанет). Това беше истинско семейно шоу – единственото семейно шоу в Лас Вегас на което се допускаха деца. Елвис доведе дъщеря си Лиса Мари. Тя седеше на първия ред, а заедно с нея имаше и телохранители. После я доведоха зад кулисите, срещнахме се и разговаряхме. Това се случваше много често. Тя идваше отново, и отново, отново. Това беше истинско събитие. След това аз много дълго не я бях виждал. Знаете, като два кораба в ноща – здравей и довиждане.”
  Лиса Мари се омъжи за Дани Кю през 1988г и от този брах се родиха две деца (дъщеря и сега е на 5, а сина и на 2). Разногласията, които има двойката, така и не се изгладили и брака завършва с бърз развод в Доминиканската Република, миналата пролет.
  Майкъл каза, че отношенията им с Лиса, достигнали нови нива, три години по-рано, когато той пуска новият си албум "Dangerous". „Започнахме да излизаме някъде заедно. Говорехме по телефона...Забелязах, че станахме по-близки. Бяхме в Лас Вега на семеен празник на семейство Джексън (февруари 1994г). После пътувахме до Атланта, при бившия президент Джим Картър, за да посетим деца, но никой не знаеше, че тя е там, с мен. Най-хубавото в нашите отношения беше, че често бяхме заедно, но никой не позволявахме да разбере за това. Така се виждахме години. Държахме се спокойно и ни беше много хубаво един с друг. Като цяло така започнаха нашите срещи.” Майкъл каза, че в този период са се променили отношенията им – от добри приятели, те станали влюбени.
  Като автор на песни, пишещ за всички оттенъци на човешките чувства и емоции, Майкъл има усет към тайната за написването на песен. За него тази тайна е във вдъхновението. Ако се заслушате в текстовете на песните "Remember the time" и "I can't let her get away" от албума му "Dangerous", вие ще разберете, че вдъхновението е била Лиса Мари.
  Тя без съмнение му е дала тази подкрепа, от която той имаше нужда през 1993г, когато е подложен на съдебни обвинения. „Аз бях на турне и имах чувството, че съм попаднал в Армагедон – Армагедон на мозъка – спомня си Майкъл. Всичките тези ужасни истории се въртяха около мен. Нищо от това не беше истина. Това беше невероятно. Лиса Мари ми позвъни. Тогава можех да преброя истинските си приятели на пръстите на едната ръка. Тя много, много ме подкрепяше през цялото време. Това ми направи огромно впечатление. Тя ми звънеше и плачеше. Тя изпадаше в ярост и искаше да удуши тези хора. Но най-голямо впечатление на мен ми направи, земетресението в Лос Анжелис (януари 1994г.) – развълнувано разказва Майкъл. Така се получи, че в деня на земетресението, моят телефон работеше. Аз бях в ужас – направо полудял. Мислех си, че е края на света. Тогава телефона звънна и беше тя, веднага след земетресението.”
  По- късно в Лондон, където Майкъл се лекува от пристрастността си към болкоуспокояващи лекарства, Лиса Мари, както той казва, му е дала да почувства, че техните отношения са се превърнали в истинска привързаност. „Тя ми звънеше, но не винаги можеше да ме намери. Това много я разстройваше. Аз получавах всичките и послания... Тя беше много обезпокоена.”
  И след всичко това, казва Майкъл, за него е дошъл момента да си каже „това е моето момиче” и „това,което ме караш да чувствам” (Майкъл се смее, произнасяйки, тази игра на думи от две от неговите знаменити песни.) „Това просто се случи – казва той за този момент на истина. Ние прекарвахме много време в ранчото „Невърленд”, просто се разхождахме и разговаряхме. Това се случи! Това възникна съвършено естествено. Знаехме за чувствата си един към друг, дори и без да говорим за това. Всичко беше в нашите емоции, чувства и погледа в очите.”
  Когато, Майкъл подробно ми разказа за това, как приятелството се е превърнало в романс, аз го попитах: „Кой направи предложението, ти или Лиса Мари?” Той отговори: „Аз го направих.” Изчервявайки се при този спомен, Майкъл каза: „Първо я попитах – аз съм най-плахия човек на света, казах и – ние говорехме по телефона – „Ако те попитам дали ще се омъжиш за мен, би ли го направила?” Тя каза: ”Разбира се” После настана мълчание. После и казах: „Извини ме, но имам нужда от вана” – той се смее лъчезарно. – И когато се върнах не знаех какво да кажа. Но ето така се случи.”
  След направеното по телефона приятно предложение, сгодената двойка се вижда в Невърленд, където е започнал този романс. Връхната точка на романса, става бракосъчетанието на 26 май в Доминиканската Република, доказвайки, че любовта побеждава всичко. Краткият меден месец, младоженците прекарват в Будапеща, Унгария, където булката придружава младоженеца на снимачната площадка – той снима реклама за своя нов албум "HIStory". Освен това, те са правили онова, което и двамата обичат – грижили са се за деца. Посещавали са детски болници, където са разговаряли с малките пациенти и им подарили играчки. Това било само началото на важните неща с които решили да се занимават. Тези важни неща не са били да запишат песен заедно, макар и Лиса да е наследила талант към пеенето от баща си. „Всички тези приказки за това, че с Лиса ще записваме заедно, са само слухове – казва Майкъл. Това, което искаме да правим повече от всичко, е концентрирано към децата. Никога не бях срещал някой, който да е загрижен за децата, колкото мен. Аз се отнасям много емоционално към децата. Лиса Мари е точно същата. Където и да отидем, ние посещаваме детски болници. Мечтата ми е, да заминем заедно в Южна Африка и Индия и да помагаме на деца.”
  На въпроса за плановете му да има собствени деца, той отговаря: „Това вече се случва”. След това седмия от деветимата Джаксън, замълчавайки, добавя: „Искам да имам повече деца, отколкото има моят баща.”

  Автор: Робърт Джонсън

   В момента е: Сря Мар 21, 2018 4:59 am